Placinta cu mar (de post)

de mena29 in Prajituri, 13 Dec 2010 | 16157 vizualizari

 

Chiar daca suntem in post am vrea sa-i rasfatam pe cei dragi cu ceva dulce,aceasta placinta cu siguranta a fost pe gustul celor dragi mie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina;
  • 1 margarina vegetala;
  • 4 linguri apa;
  • 1 lingura otet;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 praf sare.                                     
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere;
  • 1 lingura scortisoara macinata;
  • sucul de la 1/2 lamaie;
  • 100 g zahar si 2 licuri zahar vanilat;
  • 2 linguri gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mar (de post):

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si-l lasam la frigider impachetat in folie,timp in care pregatim umplutura.Spalam merele si le curatam de coaja,le dam pe razatoarea mare,adaugam sucul de lamaie,zaharul,vanilia si scortisoara.Scoatem coca de la frigider,o impartim in doua si intindem doua foi.Prima foaie a punem in tava tapetata cu hartie de copt ,presaram grisul peste ea,punem merele rase si deasupra punem a doua foaie pe care o intepam din loc in loc .Introducem tava in cuptorul preancalzit si coacem45-50 min. la 200 grade celsius.Cand placinta s-a racit o pudram cu zahar.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mar (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:58

Cris2711 1

23.12.2010, 20:33

Sylvia 1

24.12.2010, 16:32

Craciun fericit !!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez