Placinta cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 23 Oct 2010 | 4018 vizualizari

 

Imi plac dulciurile cu mere..........

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250 gr. margarina
  • 1 pahar smantana
  • 600 gr. faina
  • 2 linguri cu rom
  • sare

  pentru umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 10 nuci tocate
  • 1/2 lingurita scortisoara pisata
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri zahar tos    
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

1. Se lasa margarina la temperatura camerei 1 ora, dupa care se freaca cu o lingura de lemn, pana devine spuma; se adauga smanta si un praf de sare si se continua batutul. Se omogenizeaza amestecul si se adauga faina cernuta.


2. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece 1 ora, timp in care se pregateste umplutura, astfel: se dau merele pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita emailata, pe foc mic si se lasa sa se inmoiae un sfert de ora; se adauga zaharul in momentul in care merele au lasat must, apoi adaugam nucile si tragem cratita de pe foc. Se raceste amestecul, se scurge si se parfumeaza cu scortisoara pisata atunci cand se pune in tava.


3. Aluatul pregatit anetrior se scoate de la rece, se imparte in 2 parti egale, care se intind in foi de marimea tavii; se unge cu unt tava si se tapeteaza cu faina ( sau folosim hartie de copt) , se aseaza foaia de aluat, se pune deasupra ei umplutura de mere ( scursa de suc), se acopera cu cealalta foaie si se introduce placinta in cuptorul deja cald ptr. cca 3 sferturi de ora.


4. Se coace la foc potrivit si se scoate cand s-a rumenit usor. Se taie dupa ce s-a racit , apoi se pudreaza cu zahar si se serveste pentru pofticiosi!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Laly 1

24.10.2010, 23:37

Ce imi place placinta cu mere

nadina73 1

25.10.2010, 01:45

si eu vreausper ca mia ramas si mie ceva

dentistutza 1

25.10.2010, 16:48

buuna...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase