Placinta cu mere

de laylalala in Prajituri, 24 Noi 2010 | 1861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 gr smantana amestecata cu coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri gem de caise
  • 500 gr faina
  • 50 gr lapte praf
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 kg mere, curatate de seminte apoi taiate cuburi
  • 1 lingura smantana
  • 1plic zahar vanilla bourbon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava de copt.


Intr-un vas amesteca faina cu laptele praf, praful de copt si bicarbonatul de soidu.Intr-un bol bate untul cu zaharul apoi incorporeaza oul. Adauga smantana si gemul de caise si amesteca bine.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana obti un aluat omogen.


Pentru umplutura amesteca merele cu smantana si zaharul bourbon. Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina pana la grosimea de aprox. 1 cm. Taie din aluat baza placintei (sa fie mai mare decat marimea tavii) si aseaz-o in tava, ridincand surplusul de aluat pe marginiile tavii.Pune umplutura apoi acopera placinta cu aluatul ramas.Unge placinta cu ou batut si da-o la copt pana cand aluatul s-a facut si s-a rumenit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

24.11.2010, 18:27

nadina73 1

25.11.2010, 01:08

Simymy 1

01.12.2010, 12:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orange pie (portokalopita)