Placinta cu mere

de luminita20_2006 in Dulciuri, 26 Aug 2009 | 23931 vizualizari

 

iti aminteste de copilarie;)

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg mere( eu cred ca am avut un pic mai putin ca sotu a mai furat niste mere:d)
  • 200 gr zahar
  • scortisoara
  • foi de placinta sau:
  • 500 gr faina
  • 1 pahar apa
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • varf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Deoarece nu am dispus de prea mult timp am prederat sa fac de data aceasta placinte cu foi din comert, asa ca a fost mult mai simplu.

Se spala merele si se dau prin razatoarea mare, se scurg de zeama ( deaorece ale mele au fost foarte zemoase a trebuit sa fac si acest lucru). Se unge tava cu ulei se aseaza o foaie pe mijloc si 2 in parti se pune jumatate din cantitatea de mere se presara  apoi zaharul( jumatate din cantitate) si scortisoara , dupa aceea se pune o foaie si din nou mere , zahar si scortisoara.( Unele gospodine prefera sa caleacsa un pic merele , eu insa fac asa, si va asigur ca ies  la fel de gustoase ). se acopera cu foi de placinta si se da la cuptor 40 min. sau mai bine zis pana cand se rumeneste.

In cazul in care dispuneti de timp pentru foi de casa acestea se  fac foarte simplu amestecand toate componentele enumerete mai sus, astfel obtinind un aluat moale si elastic, se lasa sa se odihneasca 30 min. apoi se imparte in 6 bucati mici si se intind foi foarte subtiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Michelle 1

08.11.2009, 20:06

Rocsi 1

19.01.2010, 14:53

si eu obisnuiesc sa fac cu mere prajituri k imi plac k nu sunt gretoase...am postat si eu una cu mere si nuci dar vad k nu apare

Sylvia 1

26.01.2010, 17:09

Super arata!

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si blat cu unt