Placinta cu mere

de Giana in Dulciuri, 1 Mai 2014 | 9174 vizualizari

 

O placinta simplu de pregatit si economica, asa cum facea bunica mea.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu zahar
  • 250 ml apa calda sau lapte
  • 2 linguri ulei

Umplutura de mere:

  • 1.5 kg mere
  • 350 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se incalzeste apa si se amesteca cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul. Adaugam putin cate putin faina si amestecam pana obtinem un aluat usor de modelat, ca de paine. Aluatul se framanta bine si daca mai este nevoie mai adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se pune aluatul intr-un loc cald si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Merele se spala si se curata de coaja si de cotor. Se dau merele prin razatoarea mare, se storc de zeama apoi adaugam peste mere zahar si scortisoara si amestecam.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua si intindem doua foi. Prima foaie o asezam in tava unsa cu ulei, peste care punem merele, dupa care acoperim cu a doua foaie. Cu o furculita intepam placinta din loc in loc si o ungem cu ou.

Se introduce placinta la cuptor pana se rumeneste frumos. Cand placinta este coapta, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca dupa care o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MIUTA 1

03.05.2014, 19:53

lucy2002 1

08.05.2014, 16:16

Foarte buna !

Giana 1

08.05.2014, 16:35

Multumesc, asta e reteta traditionala simpla. Insa mie mai mult imi place blatul facut cu margarina, ou, lapte si praf de copt.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere( aluat cu amoniac)