Placinta cu mere

de Giana in Dulciuri, 1 Mai 2014 | 3796 vizualizari

 

O placinta simplu de pregatit si economica, asa cum facea bunica mea.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu zahar
  • 250 ml apa calda sau lapte
  • 2 linguri ulei

Umplutura de mere:

  • 1.5 kg mere
  • 350 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se incalzeste apa si se amesteca cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul. Adaugam putin cate putin faina si amestecam pana obtinem un aluat usor de modelat, ca de paine. Aluatul se framanta bine si daca mai este nevoie mai adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se pune aluatul intr-un loc cald si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Merele se spala si se curata de coaja si de cotor. Se dau merele prin razatoarea mare, se storc de zeama apoi adaugam peste mere zahar si scortisoara si amestecam.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua si intindem doua foi. Prima foaie o asezam in tava unsa cu ulei, peste care punem merele, dupa care acoperim cu a doua foaie. Cu o furculita intepam placinta din loc in loc si o ungem cu ou.


Se introduce placinta la cuptor pana se rumeneste frumos. Cand placinta este coapta, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca dupa care o pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MIUTA 1

03.05.2014, 19:53

lucy2002 1

08.05.2014, 16:16

Foarte buna !

Giana 1

08.05.2014, 16:35

Multumesc, asta e reteta traditionala simpla. Insa mie mai mult imi place blatul facut cu margarina, ou, lapte si praf de copt.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere