Placinta cu mere acrisoare

de merisor in Prajituri, 20 Aug 2012 | 2722 vizualizari

 

Am adunat din livada socrilor toate merele care am considerat noi ca nu rezista pana la toamna si am inceput seria placintelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet unt
  • 1 cescuta ulei(100 mL)
  • 1 cescuta apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1, 5 Kg mere dulci-acrisoare
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • Zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere acrisoare:

Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore.


Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat uleiul si apa, minerala in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit am pus faina putin cate putin si am mixat, apoi am rasturnat pe planseta de lucru si am framantat. A rezultat un aluat nelipicios si nu prea tare. De regula la reteta se pune ca se pune faina cat cuprinde, eu am cantarit sa va spun sigur cat mi-a intrat mie, tinand cont ca faina mea nu e din cea calitativa(gen 000).


Am lasat aluatul la frigider aproximativ 2 ore.


Intre timp am pregatit merele. Le-am decojit am scos mijlocul si le-am trecut prin robot(n-am mai avut rabdare sa le dau pe razatoare).


Intr-un tuciulet pe foc am pus zaharul(cele 5 linguri), am lasat putin sa se caramelizeze(dar nu de tot) si am rasturnat merele. Am lasat cateva minute fara sa amestec pentru a se dilua zaharul in sucul de mere, apoi am amestecat. Am tinut pe foc aproximativ 30 de minute pana cand s-au colorat, apoi am ridicat, am adaugar grisul, am amestecat si am lasat la racit.


Aluatul odihnit l-am impartit in doua, punand mai imult in partea care se aseaza jos. Am intins prima parte si am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am rasturnat compozitia de mere si am acoperit cu ultima parte de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am copt la temperatura de 180 grade celsius 40 minute.


De regula se taie rece, dar pofticiosii nu au avut rabdare si au mancat calduta.


Am pudrat(rece) cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Din pacate mi-a lipsit scortisoara pentru a fi reusita pe deplin, dar a fost gustoasa si fara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere acrisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

susu 1

22.08.2012, 22:24

Ah Doamne ce-as da orice acum pentru o felie doar

merisor 1

22.08.2012, 22:33

Susu data viitoare, acum s-au terminat

susu 1

24.10.2014, 12:47

sapt viitoare o fac si revin cu rezultatul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere