Placinta cu mere si foi de iaurt

de ANCA in Prajituri, 23 Oct 2009 | 37441 vizualizari

 

Simplu si delicios!..

 

INGREDIENTE

Foile:
  • 300-350 g iaurt
  • faina cat cuprinde, cca 500 g
  • 10 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • un praf sare
  • un praf de copt
Umplutura:
  • 1,5 kg mere zemoase si dulci
  • scortisoara
  • nuca pisata
  • zahar vanilat
  • 5 linguri zahar(dupa gust si in fucntie de cat de dulci vi se par merele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si foi de iaurt:

Aluatul: amestecam toate ingredientele cu mana, adaugand faina treptat, pana se incorporeaza. Lasam aluatul de-o parte pret de cateva minute, timp in care erele se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul.

Impartim aluatul in 2, intindem cu facaletul prima foaie, apoi o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Merele se storc de zeama, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara si se pun in tava peste foaie, se niveleaza, apoi intindem a doua foaie si o asezam peste umplutura.

Punem la copt in cuptorul incins cam 30 minute.

Se lasa putin la racit si apoi se taie.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie bun de intins, dar nu tare si indesat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si foi de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bucataras 1

10.11.2009, 23:38

Felicitari si sarcina usoara

ANCA 1

11.11.2009, 08:50

eheee, Simona, ma bucur tare ca ti-a placut placintica, ce pofta mi-ai facut!! spor la bucatarit si...dospit bebe!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cinnabon