Placinta cu piept de pui si praz

de divainbucatarie in Pui, 13 Mar 2011 | 5596 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 550 g faina
  • 125 g untura
  • 375 g iaurt gras
  • sare
  • piper
  • 1 ou – pentru uns

Pentru umplutura:

  • 800 g piept de pui
  • 6 fire de praz (mai groase)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui si praz:

Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe apoi linistit.

Asezonam cu sare, piper si boia.

Cand sunt fierte strecuram compozitia si lasam la racit.

Intre timp amestecam ingredientele pentru aluat pana se obtine coca, folosindu-ne de inca putina faina sau untura, sa se desprinda usor de pe mana.

Tapetam tava cu ulei si faina, intindem foaia jumatate in tava, asezam compozitia, o invelim cu cealalta jumatate de aluat, o ungem cu ou, si dam la cuptor la 230°C pentru primele 5 minute.

Apoi micsoram temperatura la 150°C, si o coacem pana se rumeneste.

O scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop pana se raceste, apoi o putem aia si aranja pe un castron.

Putem servi placinta cu muraturi,ceapa verde sau masline.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca