Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi

de Rocsi in Pui, 9 Aug 2014 | 6350 vizualizari

 

Aceasta tocanita era des pregatita la noi in casa, atunci cand eram copii. Mama si ce o mai savuram, cu mamaliguta calda, iar la urma ne lingeam si degetele. Asa ca a trebuit sa o pregatesc si eu, ca sa ma duc cu gandul la trecut, la niste clipe frumoase alaturi de familia mea...Gata cu vorba, sa va dau reteta.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui superioare si 2 copanele
  • 6 cepe mari
  • 3 rosii mari
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 5 cartofi noi
  • 1 catel de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi:

Carnea de pui o parlim pe flacara aragazului, apoi o spalam.


Incingem uleiul intr-o cratita, punem bucatile de pui si le rumenim pe ambele parti.


Turnam doua cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba.


Ceapa o curatam, o tocam marunt, rosiile le decojim si le facem cuburi.


Dupa ce au fiert cam 5 minute pulpele, dam drumul la ceapa.


Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, mai lasam sa fiarba 10 minute apoi punem si rosiile.


Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in sferturi.


Le dam drumul cu 20 de minute inainte sa inchidem tocanita, pentru ca fierb destul de repede.


Acoperim cu un capac, iar dupa 20-25 de minute incercam carnea daca este fiarta.


Cand este bine patrunsa, iar zeama a scazut suficient, punem pasta de tomate, amestecam si mai lasam 2 minute pe foc.


Tragem cratita de pe foc, punem usturoiul curatat si taiat marunt, apoi lasam sa stea putin acoperita.


Servita cu mamaliguta, chiar si cu un castravecior murat, este o bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Panacris 1

12.08.2014, 11:59

Rocsi 1

17.08.2014, 22:50

Mokuska

Rocsi 1

17.08.2014, 22:50

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pulpe de pui