Placinta cu prune, afine si banane

de Poliana in Dulciuri, 8 Aug 2012 | 4002 vizualizari

 

Suntem din nou in post, perioada in care ar trebui sa fin mai atenti unii cu altii, mai atenti cu sufletul nostru, mai atenti fata de tot ce tine de latura spirituala. Stiu ca e greu cateodata, fiindca traim intr-o lume agitata cu tot felul de preocupari, dar din cand in cand eu cred ca putem sa ne oprim din agitatie si sa admiram lucrurile simple si frumoase, adica sa-i darium si sufletului timpul ce i se cuvine.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 280 gr faina
  • 100 gr margarina
  • lapte soia rece in functie de cat cere aluatul
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 600 gr prune
  • 200 gr afine
  • 1 banana mare coapta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 80-100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri lapte soia
  • 2 linguri amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune, afine si banane:

Incepem cu aluatul care trebuie sa stea minim o ora la frigider.

Faina o cernem si in mijlocul ei punem margarina taiata cubulete, zaharul, sarea si incepem sa framantam cu degetele, vom obtine un sluat sfaramicios. Peste el turnam laptele treptat, nu am scris exact cantitatea pentru ca nu am masurat, dar undeva intre 50 si 100 de ml. Adaugam lapte pana cand obtinem un aluat omogen, nu foarte moale, dar elastic. Il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece.

Umplutura se face foarte rapid. Fructele le spalam bine, prunele le curatam de samburi, iar banana o lasam deoparte. Intr-un bol mare punem prunele rupte in jumatate si afinele. Peste fructe adaugam amidonul, zaharul, sarea, esenta de vanilie, sucul de lamaie si laptele de soia, apoi amestecam bine ca sa fie distribuite toate uniform. Lasam deoparte

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Dupa ce aluatul s-a intarit destul de bine ne pregatim manutele pentru prepararea placintei. Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua parti, una mai mare pentru baza. Intindem partea mai mare incercand sa-i dam o forma rotunda, putin mai mare decat diametrul vasului in care coacem placinta. Asezam aluatul frumos in tava, apoi turnam umplutura peste. Banana o taiem felii subtiri si o adaugam peste umplutura

Restul de aluat il intindem intr-o foaie subtire si taiem fasii pe care le punem peste placinta. Introducem tava cu placinta la cuptor. Timp de 15 minute lasam placinta la 200 de grade, dupa care micsoram focul la 175 si mai lasam asa pentru 35-40 de minute pana este rumenita deasupra.

O lasam putin sa se raceasca, dupa care putem sa dam atacul. De fapt nu, mai intai o pudram cu zahar ca sa fie mai frumusica, si apoi putem sa o servim fara nicio grija. Eu n-am facut-o prea dulce, 80 de grame de zahar am pus, dar daca va place mai dulce, puteti sa puneti mai mult zahar.

Sa aveti  pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune, afine si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune