Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

de Ade200 in Prajituri, 21 Oct 2012 | 2840 vizualizari

 

De mult mă tot gândesc să încerc un aluat cu brânză de vaci, nu am avut o reţetă, l-am făcut la inspiraţie şi sunt foarte mulţumită.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 4-5 linguri de ulei
  • 600-700g de brânză de vaci de la Pilos
  • 5 linguri de amidon
  • făină
  • 1 praf de copt cu şofran
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 2-3 linguri de sirop de agave
  • scorţişoară
  • 1 kg de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu prune şi brânză de vaci:


Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit!

Cuptorul îl aprindeţi după ce desfaceţi prunele.

Am bătut ouăle cu sarea, apoi cu uleiul.Folosiţi telul pară la acest aluat! Am adăugat laptele şi brânza de vaci, am omogenizat, apoi am adaugat amidonul şi am omogenizat iar. Am pus zahărul vanilat, siropul de agave, coaja de lămâie. La urmă am adăugat făină şi praf de copt cam cât să iasă un aluat moale ca o smântână groasă.

Am uns tava cu ulei, am turnat aluatul şi am nivelat.

Pe deasupra am pus prune desfăcute, fără sâmburi.

Nu ştiu cât a durat coptul, până se rumeneşte uşor.

După copt, am pudrat-o cu scorţişoară.

E uşoară, bună, mie îmi place mult.Se poate consumă călduţă sau rece. Cine doreşte mai dulce poate adăuga un fir de miere la servire

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu prune şi brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

21.10.2012, 15:26

Cred ca e buna combinatia asta branza si prune

adry88 1

21.10.2012, 22:09

BUNA

RuxyRux 1

21.10.2012, 22:29

O ce prajiturica!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Kinder Pinguin"