Plăcintă cu prune şi brânză de vaci

de Ade200 in Prajituri, 21 Oct 2012 | 4027 vizualizari

 

De mult mă tot gândesc să încerc un aluat cu brânză de vaci, nu am avut o reţetă, l-am făcut la inspiraţie şi sunt foarte mulţumită.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 4-5 linguri de ulei
  • 600-700g de brânză de vaci de la Pilos
  • 5 linguri de amidon
  • făină
  • 1 praf de copt cu şofran
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 2-3 linguri de sirop de agave
  • scorţişoară
  • 1 kg de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu prune şi brânză de vaci:


Am curăţat prunele si le-am rupt în 2. Adevărul e că nu le-am cântărit!

Cuptorul îl aprindeţi după ce desfaceţi prunele.

Am bătut ouăle cu sarea, apoi cu uleiul.Folosiţi telul pară la acest aluat! Am adăugat laptele şi brânza de vaci, am omogenizat, apoi am adaugat amidonul şi am omogenizat iar. Am pus zahărul vanilat, siropul de agave, coaja de lămâie. La urmă am adăugat făină şi praf de copt cam cât să iasă un aluat moale ca o smântână groasă.

Am uns tava cu ulei, am turnat aluatul şi am nivelat.

Pe deasupra am pus prune desfăcute, fără sâmburi.

Nu ştiu cât a durat coptul, până se rumeneşte uşor.

După copt, am pudrat-o cu scorţişoară.

E uşoară, bună, mie îmi place mult.Se poate consumă călduţă sau rece. Cine doreşte mai dulce poate adăuga un fir de miere la servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu prune şi brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

21.10.2012, 15:26

Cred ca e buna combinatia asta branza si prune

adry88 1

21.10.2012, 22:09

BUNA

RuxyRux 1

21.10.2012, 22:29

O ce prajiturica!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi