Tarte Tatin aux Poires

de -Miti- in Prajituri, 4 Dec 2012 | 1361 vizualizari

 

Nu puteam sa nu fac o mica incursiune in patiseria frantuzeasca si cum aveam niste pere dulci,m-a dus gandul direct la o tarta tatin. Nu pot sa-mi inchipui de ce,inca nu o mai incercasem....dar oare de ce,e atat de simpla si atat de buna. Intruchipeaza tot ce inseamna rustic:simplu,bun si de calitate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tigaie de fonta de 24 cm:
  • o jumatate de pachet de aluat de foietaj
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar brun
  • 3 pere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin aux Poires:

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.


Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.


Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.


Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.


Rasturnam tarta pe farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin aux Poires" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

-Miti- 1

04.12.2012, 21:53

Ruxy,doar acum am vazut ca vrei sa vii in vizita. Vai ,ce m-as bucura sa vii!

Sim0na 1

04.12.2012, 22:20

si eu vreau o portie

cati 1

06.12.2012, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu mere si scortisoara