Briose cu ciocolata

de laura_n in Prajituri, 24 Ian 2014 | 2858 vizualizari

 

Cea mai simpla reteta de briose.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 130 gr zahar brut
  • 1 praf sare
  • 1 ltga praf copt
  • 2 lg cacao neagra
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • o cana lapte dulce
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Intr-un castron, amestecam faina, sarea, praful de copt, cacaoa si zaharul. Adaugam oul batut, uleiul si la sfarsit laptele. Ciocolata o faramitam si adaugam in compozitie.


Pregatim forme de briose prevazute cu hartii, turnam cate doua linguri de compozitie in fiecare forma. Dam la cuptorul preincins pentru 30 - 35 minute.


Intre timp, topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Lasam un pic sa se raceasca si o mixam cu branza mascarpone. Iese o crema delicioasa, consistenta si fina.


Dupa ce s-au copt, scoatem briosele, le lasam sa se raceasca de tot. Le ornam cu crema de ciocolata si le dam un pic la frigider.


Le putem servi atat la o cafea cat si la un ceai.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

se pot condimenta cu vanilie, scortisoara, etc.

3

in compozitia cremei se poate adauga lichior de cirese sau coniac.

4

putem inlocui uleiul cu unt topit

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Valclaudia 1

25.01.2014, 07:57

madi_marin 1

25.01.2014, 09:44

wow...ce bine arata!

babi5 1

25.01.2014, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post