Briose cu ciocolata

de laura_n in Prajituri, 24 Ian 2014 | 3272 vizualizari

 

Cea mai simpla reteta de briose.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 130 gr zahar brut
  • 1 praf sare
  • 1 ltga praf copt
  • 2 lg cacao neagra
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • o cana lapte dulce
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Intr-un castron, amestecam faina, sarea, praful de copt, cacaoa si zaharul. Adaugam oul batut, uleiul si la sfarsit laptele. Ciocolata o faramitam si adaugam in compozitie.


Pregatim forme de briose prevazute cu hartii, turnam cate doua linguri de compozitie in fiecare forma. Dam la cuptorul preincins pentru 30 - 35 minute.


Intre timp, topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Lasam un pic sa se raceasca si o mixam cu branza mascarpone. Iese o crema delicioasa, consistenta si fina.


Dupa ce s-au copt, scoatem briosele, le lasam sa se raceasca de tot. Le ornam cu crema de ciocolata si le dam un pic la frigider.


Le putem servi atat la o cafea cat si la un ceai.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

se pot condimenta cu vanilie, scortisoara, etc.

3

in compozitia cremei se poate adauga lichior de cirese sau coniac.

4

putem inlocui uleiul cu unt topit

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Valclaudia 1

25.01.2014, 07:57

madi_marin 1

25.01.2014, 09:44

wow...ce bine arata!

babi5 1

25.01.2014, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Croissant cu ciocolata