Placinta cu somon

de Oana in Somon, 1 Mai 2009 | 7202 vizualizari

 

Ii pusesem gand rau de mult timp si azi m-am hotarat! Somonul este preferatul nostru, eu cel putin as manca numai peste! Aveam tot ce trebuie, am deschis calculatorul si m-am uitat repede peste reteta. O aveam salvata la favorite, este de pe un blog culinar din Estonia.
Este o specialitate ruseasca, se numeste kulebyaka. Rezultatul final este de vis, combinatie de orez cu somon, senzational!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de somon proaspat
  • o ceasca de orez
  • 12 ousoare de prepelita
  • o legatura mare cu marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • cateva feliute subtiri de unt
  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • o lingura si jumatate cu ulei de masline
  • o lingurita si jumatate cu sare
  • 400 g faina
  • 0 lingurita si jumatate cu drojdie granulata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu somon:

Pentru aluat, eu am folosit masina de paine, mare noroc cu ea :), e buna la casa omului. Paranteza: de cand o am, nu am mai cumparat paine deloc!


Ingredientele se pun in ordinea de mai sus si am setat pe programul de framantat si dospit, a durat 1 ora si 20 min. Daca nu aveti masina de paine, preparati un aluat cu aceste ingrediente si lasati-l la dospit cam jumatate de ora, intr-un loc cald (eventual pe calorifer).


Pentru inceput incingem cuptorul, sa fie pregatit.


Punem o oala cu apa si sare la fiert, apoi lasam orezul sa fiarba, iar cand e gata il strecuram si il pastram la cald, intr-un bol. Fierbem ouale de prepelita 2-3 minute, apoi le lasam in apa rece, dupa care le curatam de coaja. Somonul se curata de oase si de piele si se taie fasii subtiri, iar mararul se toaca marunt.


Cand aluatul este gata dospit, il impartim in doua si cu ajutorul sucitorului modelam doua foi egale, cam 30/30.


In tava de la cuptor punem hartie pentru copt, asezam prima foaie de aluat, si apoi, in ordinea numerelor de pe tricou :) asezam jumatate din orezul fiert, putina sare si piper, jumatate din mararul tocat, jumatate din somon, feliutele de unt, ouale de prepelita, restul de orez, mararul si terminam cu somonul ramas. Turnam zeama de lamaie, iar putina sare si piper si asezam cealalta foaie de aluat. Lipim cele doua foi, ne ajutam si de o furculita, sa nu se desfaca. Ungem placinta cu un ou batut si o intepam din loc in loc cu un cutit ascutit, ca sa poata iesi aburii fierbinti si sa nu se umfle. Eu am decorat-o si cu trei pestisori din aluat :).


O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos, cam jumatate de ora.


Noi am mancat-o fierbinte, nu mai aveam rabdare si topaiam pe langa cuptor :) , dar e mult, mult mai buna rece!


Trebuie s-o incercati si voi! Neaparat! E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Oana 1

08.02.2012, 11:40

In we am facut iar placintica cu somon, bunatate maxima! si au mancat si baietii, s-au lins pe degete

epurasha2bb 1

25.05.2013, 10:06

super tare reteta! bine ca am descoperit-o!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu branza ( Finlanda)