Placinta cu spanac

de Miha in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 1708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • ~300 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 200 g mozzarella
  • 200 g telemea
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt gras
  • 4 catei usturoi
  • spanac, dupa gust
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Aluat:


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.


Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru aluat se poate folosi si masina de maine, programul de framantare si dospire.


Intindem aluatul in tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, ridicandu-l putin si pe marginea tavii.


Nu puneti stratul de aluat foarte gros, caci va mai creste la copt. Daca va ramane ceva aluat puteti face niste turte delicioase.


Umplutura:


Intr-un castron amestecam mozzarella si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul, iaurtul, usturoiul pisat, spanacrul tocat si condimente dupa gust. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.


Daca mai este necesar se mai poate adauga putin iaurt.


Turnam compozitia peste aluatul din tava si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-50 de minute, pana umplutura prinde crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca.


Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

09.05.2013, 14:07

ce nasol arata si mai are si spanac...huooo

Miha 1

09.05.2013, 15:16

nu te uita bre... sa nu ti se faca rau

laura_n 1

09.05.2013, 15:58

pffff...ce lume, domle', ce lume...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza picanta si ceapa verde