Placinta cu spanac

de Miha in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 3044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • ~300 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 200 g mozzarella
  • 200 g telemea
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt gras
  • 4 catei usturoi
  • spanac, dupa gust
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Aluat:


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.


Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru aluat se poate folosi si masina de maine, programul de framantare si dospire.


Intindem aluatul in tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, ridicandu-l putin si pe marginea tavii.


Nu puneti stratul de aluat foarte gros, caci va mai creste la copt. Daca va ramane ceva aluat puteti face niste turte delicioase.


Umplutura:


Intr-un castron amestecam mozzarella si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul, iaurtul, usturoiul pisat, spanacrul tocat si condimente dupa gust. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.


Daca mai este necesar se mai poate adauga putin iaurt.


Turnam compozitia peste aluatul din tava si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-50 de minute, pana umplutura prinde crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca.


Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

09.05.2013, 14:07

ce nasol arata si mai are si spanac...huooo

Miha 1

09.05.2013, 15:16

nu te uita bre... sa nu ti se faca rau

laura_n 1

09.05.2013, 15:58

pffff...ce lume, domle', ce lume...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta creata cu branza sarata