Placinta cu spanac si pui

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 17 Ian 2016 | 880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii
  • 7 foi de placinta
  • 400 g spanac tocat
  • 4 oua
  • o legatura ceapa verde
  • o bucata ceapa uscata
  • 4 catei usturoi
  • 2-3 pulpe de pui
  • 350 g branza ricotta, branza duce de vaci sau telemea, combinata cu 2-3 linguri smantana
  • marar verde (optional)
  • 30 g unt pentru pregatirea spanacului + 30 g unt topit pentru uns foile.
  • sare si piper
  • salvie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si pui:

  1. Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului.
  2. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem rondele.
  3. O punem  peste untul topit si calim un minut. Adaugam usturoiul curatat si feliat, apoi spanacul decongelat si scurs bine. Lasam totul pe foc timp de 5 minute, amestecand sa nu se prinda, apoi potrivim gustul de sare si piper (eu nu am pus piper).
  4. Lasam sa se raceasca bine apoi adaugam un ou si omogenizam.
  5. Pulpele de pui le punem la fiert in apa cu sare si putina salvie.
  6. Dupa ce au fiert bine se ia carnea de pe os si se pastreaza intr-un bol.
  7. Branza se amesteca cu smantana, 2 oua si marar tocat. Daca folositi telemea nu e necesar adaosul de sare. In celelalte cazuri potriviti gustul amestecului cu putina sare.
  8. Pregatiti un vas termorezistent pe care-l ungeti cu unt.
  9. Asezati prima foaie de placinta, o ungeti cu unt topit cu ajutorul unei pensule, asezati a doua foaie si procedati la fel pana ati asezat 6 foi.
  10. Nu le suprapuneti perfect, foile trebuie asezate astfel incat la impachetare capetele sa nu se suprapuna.
  11. Puneti spanacul si-l distribuiti uniform pe tot fundul tavii.
  12. Urmeaza stratul de carne iar ultimul strat va fi cel cu branza distribuit in mod egal.
  13. Acoperiti cu capetele foilor de placinta.
  14. A saptea foaie de placinta o rupeti fasii si-o asezati deasupra.
  15. Ungeti placinta cu unt topit si introduceti tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce placinta se rumeneste frumos.
  16. Portionati si serviti calda.
  17. Pofta buna!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mirela0911 1

18.01.2016, 15:10

Buna trebuie sa fie!

Constelatialeu 1

18.01.2016, 15:35

Din asta mai ca-mi vine si mie sa mananc...

Aletta 1

18.01.2016, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA