Placinta cu telemea si ardei kapia

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2015 | 3290 vizualizari

 

La prima vedere arata ca o pizza, dar nu e! Blatul e mai gros dar pufos, iar deasupra este telemeaua care impreuna cu ardeiul kapia ii dau un gust grozav de bun, de sa tot mananci!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 5 lg ulei masline
  • lapte cat cuprinde

Pt.umplutura:

  • 525 g crema telemea
  • 1 ou
  • piper macinat
  • sare (daca mai este cazul)
  • 1 lg chimen macinat
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 ardei rosu kapia
  • 150 g muschi file
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 lg ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea si ardei kapia:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna uleiul si maiaua. Se incepe amestecarea dinspre interior spre exterior , adaugand treptat laptele caldut pana obtinem un aluat bun pentru framantat. Cand devine nelipicios si elastic, se lasa la dospit pentru cca jumatate de ora.

Umplutura: Se spala ardeiul kapia si se taie betisoare. Muschiul file se taie bucatele mici iar maslinele negre in feliute. Se pune o lingura de ulei in tigaia incinsa si muschiul file se lasa 2-3 minute sa se prajeasca. Se adauga ardeiul kapia, se lasa sa se caleasca usor impreuna iar la final se pun maslinele. Se amesteca totul si se lasa deoparte.

Intr-un vas incapator se pune crema de telemea, se adauga oul, chimenul macinat si patrunjelul tocat. Se asezoneaza cu piper macinat si eventual sare si se omogenizeaza bine. 

Aluatul se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii cuptorului. Se aseaza pe tava unsa cu putin ulei si se mai intinde usor prin apasare pentru a ridica putin marginile aluatului. Se toarna peste aluat crema de telemea, iar deasupra se presara ardeiul si muschiul file. Marginile aluatului se indoaie usor peste umplutura si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana devine aurie. 

Se serveste atat calda cat si rece, este la fel de buna! 

TIPS-URI

1

La prepararea aluatului, laptele trebuie sa fie caldut.

2

In crema de telemea se adauga sare doar daca este necesar, crema fiind deja sarata.

3

Peste telemea se poate pune orice altceva preferati.

4

Optional se poate adauga in crema si marar tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele