Placinta cu ton

de lia maria in Ton, 27 Mai 2010 | 7251 vizualizari

 

Reteta o am de la Nadia, doar ca eu i-am mai adaugat ardei iute si albus deasupra. A iesit o nebunie ....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foetaj (Linco 800g)
  • 2 cepe
  • 2 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 2conserve ton
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 albus de ou
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton:

Ceapa si ardeii(inclusive cel iute) se curata se toaca marunt si se pun in boluri separate. Rosiile se dau pe razatoare sau se toaca foarte marunt. Conservele se deschid, se scurg de ulei si scoatem tonul intrun bol.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se presara putina faina si se intinde o foaie de placinta astfel incat sa fie ridicata si pe laturi.

Punem intr-o cratita putin ulei( daca tonul a varsat mai mult ulei il folosim doar pe acesta), punem ceapa la dinstuit, apoi ardeiul, uleiul de soia, piper si sare dupa gust. Dupa 10’, adaugam si rosiile, amestecam totul si lasam la foc mic, inca 15’ sa fiarba, pana se evapora tot lichidul. Se ia de pe foc si se amesteca cu tonul, se gusta de sare si piper.

Turnam compozitia peste foaia din tava, adunam marginile si mai complectam cu o bucata de foaie ca sa acoperim complet placinta. Cu ajutorul unei furculite, perforam placinta din loc in loc, dupa care o ungem cu albus de ou (batut putin cu o furculita).

Se pune tava la cuptorul dinainte incalzit si se lasa la foc mare, 20’.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

lia maria 1

27.05.2010, 20:59

nadina73 1

28.05.2010, 00:57

si eu lia ai impatit tot?daca las 5 furci primesc si eu

nusica 1

03.08.2011, 12:11

Foietajul din comert este de post?va multumesc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu ton şi roşii