Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

de Rocsi in Ton, 16 Oct 2014 | 3708 vizualizari

 

Daca va place pestele cu siguranta o sa iubiti si aceasta placinta!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de placinta
  • 400 gr ton din conserva (eu am folosit de la Sun Food, si in ulei si in suc propriu)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri sos de legume
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri cascaval ras
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ton, porumb si rosii cherry:

Curatam ceapa si o tocam marunt.


Desfacem conservele si le scurgem de ulei.


Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem cateva linguri de apa si sosul de legume.


Lasam sa scada la foc potrivit, apoi adaugam bucatile de ton, pasta de tomate, sare si piper dupa gust.


Amestecam bine si lasam sa scada toata zeama.


Tragem de pe foc, 5 minute pentru a se racori, apoi incorporam boabele de porumb si cascavalul ras.


Ungem prima foaie de placinta cu ulei, punem cealalta peste si le impaturim in jumatate.


Intr-un vas rotund, cu diametrul de 20cm, asezam foile, punem umplutura, o nivelam, iar marginile foilor le rasucim spre interior creand o burdura.


Batem oul spuma si cu un pensonas ungem placinta.


Deasupra asezam rosii cherry, spalate.


Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.


Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca si este gata de servit.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ton, porumb si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

19.10.2014, 12:36

Multumesc Xandrine

Rocsi 1

19.10.2014, 12:37

Babi multumesc...

T I M E A 1

16.12.2014, 23:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu legume mexicane si ton