Placinta cu urda si branza

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Apr 2016 | 22737 vizualizari

 

A iesit o placinta f frageda,aromata si a disparut imediat!

 

INGREDIENTE

Pt foi:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 lg untura(osanza)
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 150 g iaurt
  • 3 lg zahar

Umplutura:

  • 300 g urda dulce
  • 200 g branza dulce de vaca
  • 200 g stafide
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala

2 galbenusuri+ lg lapte zahar pudra

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda si branza:

Cernem faina, adaugam si restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Il dam la rece 30 min.

Pentru umplutura faramitam branza, adaugam urda si restul ingredientelor si omogenizam bine.

Dam drumul la cuptor.

Tapetam o tava cu hartie de copt

Aluatul il impartim in 2 buc.

Luam prima buc, o intindem si punem foaia in tava. Punem umplutura, intindem si cea de-a doua foaie si o punem peste umplutura. Intepam cu furculita din loc in loc si ungem cu ou.

Coacem placinta la foc mediu pana se rumeneste. Rece o pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort Hallowen