Placinta cu urda si branza

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Apr 2016 | 5217 vizualizari

 

A iesit o placinta f frageda,aromata si a disparut imediat!

 

INGREDIENTE

Pt foi:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 lg untura(osanza)
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 150 g iaurt
  • 3 lg zahar

Umplutura:

  • 300 g urda dulce
  • 200 g branza dulce de vaca
  • 200 g stafide
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala

2 galbenusuri+ lg lapte zahar pudra

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda si branza:

Cernem faina, adaugam si restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.


Il dam la rece 30 min.


Pentru umplutura faramitam branza, adaugam urda si restul ingredientelor si omogenizam bine.


Dam drumul la cuptor.


Tapetam o tava cu hartie de copt


Aluatul il impartim in 2 buc.


Luam prima buc, o intindem si punem foaia in tava. Punem umplutura, intindem si cea de-a doua foaie si o punem peste umplutura. Intepam cu furculita din loc in loc si ungem cu ou.


Coacem placinta la foc mediu pana se rumeneste. Rece o pudram cu zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cristinutanicolita 1

11.04.2016, 16:06

Multumesc

mamaieelena 1

12.04.2016, 21:46

ancutsa 1

09.08.2016, 14:07

Tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA