Placinta cu varza

de LUK in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 11473 vizualizari

 

Mama mea face de fiecare data cand coace paine placintele la care prin zona noastra(Bucerdea Vinoasa) li se spun "PUPURI"..umplute cu branza si loboda sau varza..sunt delicioase..

 

INGREDIENTE

  • Pt umplutura:
  • 800 gr-1kg varza
  • 2-3 linguri de ulei
  • o ceapa micuta
  • sare,piper dupa gust
  • Pt aluat:
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o lingurita cu varf de sare
  • 12 gr drojdie proaspata(o jumatate de pachet mic)
  • o lingurita rasa cu zahar
  • o feliuta subtire de slanina pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Varza se taie marunt si se sareaza,pipereaza apoi o framantam un pic cu mainile.Ceapa o curatam si o taiem cubulete mici.Punem uleiul intr-o cratita si punem ceapa .O lasam putin sa se caleasca si apoi punem varza.Amestecam incontinuu.Daca nu lasa apa puteti pune 50-100ml apa ca s anu se arda.O calim cam o jumatate de ora.O lasam sa se raceasca.Intre timp preparam aluatul.


Dizolvam drojdia in 30ml lapte caldut amestecat cu zahar.Asteptam sa creasca putin in pahar .Punem restul de lapte,apa,uleiul si faina intr-un castron.Turnam drojdia peste si framantam de cteva ori.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul(35-40min).


Dupa ce a dospit impartim aluatul in6 bilute.Intindem cate o bila pe blatul presarat cu faina(eu am intins un aluat subtire pt ca imi place sa fie mai multa varza).Umplem placinta cu varza si o impaturam.Procedam la fel cu restul aluatului.


Se coc in tava pe hartie de copt pana se rumenesc frumos.Eu am copt la 180 de grade 35min.


Se ung fierbinti cu slaninuta.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

LUK 1

17.01.2011, 21:21

Multumesc Ruxy

LUK 1

17.01.2011, 21:24

Mena sincer nu stiu ce preda..s-ar putea sa fie invatatoare..nu stiu ca nu m-a prea interesat niciodata..dar oricum se implica si ea si preotul si fata lor mai mare cu sotul in promovarea satului pe plan turistic..e de laudat ce fac..http://www.living-with-traditions.ro/acceszo.html..asta daca vei fi vreodata curioasa s avezi cate ceva despre satul meu..e pagina facut ade fiica sau sotul Mariei Bolea..sau de amandoi ..nu stiu exact

mihaelaradu 1

13.04.2011, 17:01

LUK, tatal meu e din Beldiu, un sat langa Teius si bunica mea facea niste pupuri grozave. Am sa incerc si eu, dar ca cele facute pe vatra in cuptor nu o sa-mi iasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spirala umpluta cu spanac