Placinta cu varza

de LUK in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 15729 vizualizari

 

Mama mea face de fiecare data cand coace paine placintele la care prin zona noastra(Bucerdea Vinoasa) li se spun "PUPURI"..umplute cu branza si loboda sau varza..sunt delicioase..

 

INGREDIENTE

  • Pt umplutura:
  • 800 gr-1kg varza
  • 2-3 linguri de ulei
  • o ceapa micuta
  • sare,piper dupa gust
  • Pt aluat:
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o lingurita cu varf de sare
  • 12 gr drojdie proaspata(o jumatate de pachet mic)
  • o lingurita rasa cu zahar
  • o feliuta subtire de slanina pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Varza se taie marunt si se sareaza,pipereaza apoi o framantam un pic cu mainile.Ceapa o curatam si o taiem cubulete mici.Punem uleiul intr-o cratita si punem ceapa .O lasam putin sa se caleasca si apoi punem varza.Amestecam incontinuu.Daca nu lasa apa puteti pune 50-100ml apa ca s anu se arda.O calim cam o jumatate de ora.O lasam sa se raceasca.Intre timp preparam aluatul.

Dizolvam drojdia in 30ml lapte caldut amestecat cu zahar.Asteptam sa creasca putin in pahar .Punem restul de lapte,apa,uleiul si faina intr-un castron.Turnam drojdia peste si framantam de cteva ori.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul(35-40min).

Dupa ce a dospit impartim aluatul in6 bilute.Intindem cate o bila pe blatul presarat cu faina(eu am intins un aluat subtire pt ca imi place  sa fie mai multa varza).Umplem placinta cu varza si o impaturam.Procedam la fel cu restul aluatului.

Se coc in tava pe hartie de copt pana se rumenesc frumos.Eu am copt la 180 de grade 35min.

 Se ung fierbinti cu slaninuta.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

LUK 1

17.01.2011, 21:21

Multumesc Ruxy

LUK 1

17.01.2011, 21:24

Mena sincer nu stiu ce preda..s-ar putea sa fie invatatoare..nu stiu ca nu m-a prea interesat niciodata..dar oricum se implica si ea si preotul si fata lor mai mare cu sotul in promovarea satului pe plan turistic..e de laudat ce fac..http://www.living-with-traditions.ro/acceszo.html..asta daca vei fi vreodata curioasa s avezi cate ceva despre satul meu..e pagina facut ade fiica sau sotul Mariei Bolea..sau de amandoi ..nu stiu exact

mihaelaradu 1

13.04.2011, 17:01

LUK, tatal meu e din Beldiu, un sat langa Teius si bunica mea facea niste pupuri grozave. Am sa incerc si eu, dar ca cele facute pe vatra in cuptor nu o sa-mi iasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza