Placinta cu visine si mere

de MonaMimi in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 1834 vizualizari

 

reteta am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu, foarte bune asemanator cu placintelele de la McDonalds

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 300 g faina
  • 30 g unt
  • 1 praf sare

pentru prajit:

  • 2 albusuri
  • pesmet
  • ulei

umplutura:

  • 1 mar taiat cubulete(am folosit un mar mai zemos chiar daca este putin acrisor pentru a lasa mai mult sirop)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf scortisoara
  • 200g visine
  • 4 linguri zahar
  • 1 budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu visine si mere:

Laptele,untul si sarea se pun pe foc,cand fierbe se pune toata faina odata si se amesteca energic pana se desprinde de vas.


Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa la racit putin.Cand s-a racit putin se framanta pana se aduna totul intr-o bila.


Infoliem bila in folie alimentara si lasam sa se raceasca complet,pregatim umplutura: taiem marul cubulete, stropim cu zeama de lamaie ,adaugam zaharul si scortisoara amestecam si lasam 15-20 minute sa lase sirop.


Visinele se amesteca cu zaharul si lasam sa lase sirop.Budinca se imparte in doua, o jumatate pentru mere iar cealalta pentru visine.


Se fierb pe foc mic amestecand continu pana se ingroasa, se lasa la racit.


Blatul racit se intinde intr-o foaie foarte subtire,se taie, se pune umplutura si se apasa pe margini.


Albusul se bate pana se formeaza putina spuma,se dau placintele prin albus apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.


Se scot pe un servet absorbant, se servesc calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MonaMimi 1

08.05.2013, 13:28

laura_n 1

08.05.2013, 15:07

yum, yum

MonaMimi 1

08.05.2013, 19:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea, cafea si nuci