Placinta cu visine si mere

de MonaMimi in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 4534 vizualizari

 

reteta am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu, foarte bune asemanator cu placintelele de la McDonalds

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 300 g faina
  • 30 g unt
  • 1 praf sare

pentru prajit:

  • 2 albusuri
  • pesmet
  • ulei

umplutura:

  • 1 mar taiat cubulete(am folosit un mar mai zemos chiar daca este putin acrisor pentru a lasa mai mult sirop)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf scortisoara
  • 200g visine
  • 4 linguri zahar
  • 1 budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu visine si mere:

Laptele,untul si sarea se pun pe foc,cand fierbe se pune toata faina odata si se amesteca energic pana se desprinde de vas.

Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa la racit putin.Cand s-a racit putin se framanta pana se aduna totul intr-o bila.

Infoliem bila in folie alimentara si lasam sa se raceasca complet,pregatim umplutura: taiem marul cubulete, stropim cu zeama de lamaie ,adaugam zaharul si scortisoara amestecam si lasam 15-20  minute sa lase sirop.

Visinele se amesteca cu zaharul si lasam sa lase sirop.Budinca se imparte in doua, o jumatate pentru mere iar cealalta pentru visine.

Se fierb pe foc mic amestecand continu pana se ingroasa, se lasa la racit.

Blatul racit se intinde intr-o foaie foarte subtire,se taie, se pune umplutura si se apasa pe margini.

Albusul se bate pana se formeaza putina spuma,se dau placintele prin albus apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se scot pe un servet absorbant, se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu visine si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MonaMimi 1

08.05.2013, 13:28

laura_n 1

08.05.2013, 15:07

yum, yum

MonaMimi 1

08.05.2013, 19:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tortulet cu mere