Placinta de carne cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2011 | 10425 vizualizari

 

Un aperitiv nelispit de la reuniunile de familie!!!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr.
  • margarina 250 gr.
  • sare
  • smantana/iaurt 150 gr.
  • ceapa 3 bucati
  • oua 4 bucati
  • carne tocata 1000 gr.
  • ciuperci 500 gr.
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de carne cu ciuperci:

Margarina se topeste pana devine lichida, se adauga faina, sarea si smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic. Se pune la frigider cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie fideluta si se caleste in putin ulei si apa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si ciupercile. Se calesc impreuna pana se evapora tot lichidul. Cand s-a racit compozitia se adauga cele 4 oua, cimbrul si oregano dupa gust. Aluatul se imparte in doua si se fac doua foi. Intr/o tava tapetata cu margarina si faina sau cu foaie de pergament se aseaza prima foaie, se intinde uniform umplutura si apoi se pune a doua foaie, care se inteapa cu furculita (asa am vazut la mama, ca sa iasa aburul !!!!).

Se coace la cuptor cca. 30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de carne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LUK 1

10.03.2011, 23:41

delicioasa

Panacris 1

11.03.2011, 13:24

Multumesc de aprecieri

ralu_ca 1

19.10.2013, 14:57

super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Puricei cu slaninuta afumata