Placinta dobrogeana

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2013 | 5671 vizualizari

 

Multumesc Mihaela - elucubratiiculinare pentru aceasta reteta, eu iubesc preparatele cu branza si mi-a placut foarte mult aceasta placinta.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 400 g
  • 6 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g smantana grasa
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 ml ulei
  • stafide pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Decongelam foile de placinta lent, de preferat le lasam de seara pana dimineata. Eu am gasit 16 foi subtiri in pachet, pentru fiecare rulou am folosit 2 foi, deci mi-au iesit 8 rulouri.

Intr-un castron facem crema de branza din 250 g smantana, 3 oua, zaharul vanilinat si toata branza rasa.

Ungem o tava rotunda cu ulei pentru a aseza rulourile cu branza.

Luam cate 2 foi subtiri, ungem cu putin ulei (doar pe cea pe care punem crema) si apoi intindem cu o spatula 3-4 linguri crema de branza. Rasucim si facem un rulou pe care-l asezam in tava pe margine. Repetam operatiunea cu toate cele 8 rulouri. Le asezam in tava una in continuarea celeilalte, placinta luand forma unui melc.

Cand am terminat de asezat toate rulourile in tava, le ungem cu putin ulei, apoi adaugam peste ele o compozitie formata din restul de smantana si 3 oua batute bine.

Se introduce la cuptor timp de 40 minute la foc mediu. Se serveste dupa ce s-a racit. Are un gust desavarsit! Se poate orna cu stafide.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao