Placinta dobrogeana

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2013 | 3609 vizualizari

 

Multumesc Mihaela - elucubratiiculinare pentru aceasta reteta, eu iubesc preparatele cu branza si mi-a placut foarte mult aceasta placinta.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 400 g
  • 6 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g smantana grasa
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 ml ulei
  • stafide pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Decongelam foile de placinta lent, de preferat le lasam de seara pana dimineata. Eu am gasit 16 foi subtiri in pachet, pentru fiecare rulou am folosit 2 foi, deci mi-au iesit 8 rulouri.


Intr-un castron facem crema de branza din 250 g smantana, 3 oua, zaharul vanilinat si toata branza rasa.


Ungem o tava rotunda cu ulei pentru a aseza rulourile cu branza.


Luam cate 2 foi subtiri, ungem cu putin ulei (doar pe cea pe care punem crema) si apoi intindem cu o spatula 3-4 linguri crema de branza. Rasucim si facem un rulou pe care-l asezam in tava pe margine. Repetam operatiunea cu toate cele 8 rulouri. Le asezam in tava una in continuarea celeilalte, placinta luand forma unui melc.


Cand am terminat de asezat toate rulourile in tava, le ungem cu putin ulei, apoi adaugam peste ele o compozitie formata din restul de smantana si 3 oua batute bine.


Se introduce la cuptor timp de 40 minute la foc mediu. Se serveste dupa ce s-a racit. Are un gust desavarsit! Se poate orna cu stafide.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MonaMimi 1

20.05.2013, 10:47

Panacris 1

20.05.2013, 21:03

Steffy 1

20.05.2013, 23:06

Va imbratisez...ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu nuci si stafide