Placinta dobrogeana

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2013 | 3294 vizualizari

 

Multumesc Mihaela - elucubratiiculinare pentru aceasta reteta, eu iubesc preparatele cu branza si mi-a placut foarte mult aceasta placinta.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta 400 g
  • 6 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g smantana grasa
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 ml ulei
  • stafide pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Decongelam foile de placinta lent, de preferat le lasam de seara pana dimineata. Eu am gasit 16 foi subtiri in pachet, pentru fiecare rulou am folosit 2 foi, deci mi-au iesit 8 rulouri.


Intr-un castron facem crema de branza din 250 g smantana, 3 oua, zaharul vanilinat si toata branza rasa.


Ungem o tava rotunda cu ulei pentru a aseza rulourile cu branza.


Luam cate 2 foi subtiri, ungem cu putin ulei (doar pe cea pe care punem crema) si apoi intindem cu o spatula 3-4 linguri crema de branza. Rasucim si facem un rulou pe care-l asezam in tava pe margine. Repetam operatiunea cu toate cele 8 rulouri. Le asezam in tava una in continuarea celeilalte, placinta luand forma unui melc.


Cand am terminat de asezat toate rulourile in tava, le ungem cu putin ulei, apoi adaugam peste ele o compozitie formata din restul de smantana si 3 oua batute bine.


Se introduce la cuptor timp de 40 minute la foc mediu. Se serveste dupa ce s-a racit. Are un gust desavarsit! Se poate orna cu stafide.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MonaMimi 1

20.05.2013, 10:47

Panacris 1

20.05.2013, 21:03

Steffy 1

20.05.2013, 23:06

Va imbratisez...ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaci