Tarta rasturnata cu mere

de Ela68 in Prajituri, 7 Oct 2013 | 3586 vizualizari

 

Mama facea des aceasta prajitura, insa cu mere intregi, scobite, in interiorul lor punand dulceata de visine. Mie mi-a fost mai comod sa feliez merele si sa le amestec cu restul ingredientelor pentru topping.
Un singur lucru mentionez, sa tineti cont de marimea vasului. Daca are diametrul prea mare, tot pandispanul va fi imbibat cu sucul rezultat de la zahar si mere si nu va ramane foarte pufos, va fi precum o amandina foarte insiropata. He, he, ce comparatie am gasit si eu !

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • 30 gr unt
  • cateva nuci taiate
  • visine din dulceata
  • stafide ( optional )
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rasturnata cu mere:

Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete, stafidele si scortisoara.


Mie imi place mult combinatia de mere cu scortisoara, insa cei care nu agreaza aceasta aroma, pot renunta la folosirea ei. Se introduce forma in cuptor si se lasa 20-30 minute. Se lasa la racit, iar intre timp ne ocupam de pandispan. Albusele se bat cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul, zaharul vanilat si galbenusele. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu un tel pana la incorporarea ei.


Se toarna peste merele racite si se da la cuptor pentru inca 20-30 minute, pana cand blatul este copt. Stiti voi ...testul cu scobitoarea ! Se lasa putin la racit, desprinzand marginea pandispanului de vas, apoi se rastoarna pe un platou. Nu este o prajitura de gala, mai degraba o prajitura de familie.


O sa radeti, dar o felie am servit-o cu un mot de frisca !

 

TIPS-URI

1

Am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.( era mai potrivita de 24 si iesea blatul mai inalt )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Ela68 1

10.10.2013, 16:03

multumesc, a fost foarte buna !

mihaelar63 1

19.09.2014, 00:40

Exact ce ne dorim

Ela68 1

19.09.2014, 08:57

ma bucur Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere