Tarta rasturnata cu mere

de Ela68 in Prajituri, 7 Oct 2013 | 6074 vizualizari

 

Mama facea des aceasta prajitura, insa cu mere intregi, scobite, in interiorul lor punand dulceata de visine. Mie mi-a fost mai comod sa feliez merele si sa le amestec cu restul ingredientelor pentru topping.
Un singur lucru mentionez, sa tineti cont de marimea vasului. Daca are diametrul prea mare, tot pandispanul va fi imbibat cu sucul rezultat de la zahar si mere si nu va ramane foarte pufos, va fi precum o amandina foarte insiropata. He, he, ce comparatie am gasit si eu !

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • 30 gr unt
  • cateva nuci taiate
  • visine din dulceata
  • stafide ( optional )
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rasturnata cu mere:

Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete, stafidele si scortisoara.

Mie imi place mult combinatia de mere cu scortisoara, insa cei care nu agreaza aceasta aroma, pot renunta la folosirea ei. Se introduce forma in cuptor si se lasa 20-30 minute. Se lasa la racit, iar intre timp ne ocupam de pandispan. Albusele se bat cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul, zaharul vanilat si galbenusele. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu un tel pana la incorporarea ei.

Se toarna peste merele racite si se da la cuptor pentru inca 20-30 minute, pana cand blatul este copt. Stiti voi ...testul cu scobitoarea ! Se lasa putin la racit, desprinzand marginea pandispanului de vas, apoi se rastoarna pe un platou.  Nu este o prajitura de gala, mai degraba o prajitura de familie.

O sa radeti, dar o felie am servit-o cu un mot de frisca !

TIPS-URI

1

Am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.( era mai potrivita de 24 si iesea blatul mai inalt )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Bijou Espresso Machine

- 750 lei
1599.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (29)

Ela68 1

10.10.2013, 16:03

multumesc, a fost foarte buna !

mihaelar63 1

19.09.2014, 00:40

Exact ce ne dorim

Ela68 1

19.09.2014, 08:57

ma bucur Miha

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere