Tarta cu mere

de Irina in Prajituri, 27 Feb 2013 | 12237 vizualizari

 

Am gasit o reteta de tarta cu mere delicioasa. Aluatul e foarte fraged si poate fi folosit cu tot felul de umpluturi. Eu am folosit mere caramelizate...

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul de tarta
  • 220 g faina alba
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 varf lingurita de sare
  • 125 g unt rece
  • 60 ml apa cu gheata
  • Pt umplutura
  • 7-8 mere
  • 5-6 linguri zahar brun ( puteti pune mai mult sau mai putin, dupa cum doriti sa iasa tarta de dulce)
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.


Aluatul de tarta:


Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori.


Taiati untul in cubulete, adaugati-l in vas si amestecati pret de 8-10 secunde, cat bucatile de unt sa se fi amestecat cu faina, dar sa mai ramana si bucatele de marimea bobului de mazare.


Adaugati apa cu gheata si lasati robotul sa amestece inca de 10-12 ori. Daca aluatul nu se faramiteaza atunci cand este ciupit inseamna ca e gata.


Puneti putina faina pe blatul de lucru, puneti aluatul peste si dati-i forma unui disc. Acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider o ora sau chiar peste noapte.


Umplutura:


Intre timp, spalati merele, curatati-le de coaja si cotor si taiati-le felii.


Intr-o tigaie incinsa puneti merele, adaugati zaharul si amestecati pana merele isi lasa zeama si apoi se incheaga ca un sirop.


Adaugati un praf de scortisoara si putina esenta de rom si amestecati pana se caramelizeaza merele. Au prins o culoare minunata...


Prepararea tartei:


Pe blatul presarat cu faina asezati aluatul, intindeti pana obtineti o foaie subtire, putin mai mare decat tava in care veti pune tarta. Tava ungeti-o cu putin unt.


Intindeti aluatul in tava: rulati aluatul pe sucitor si desfasurati-l peste tava, cu grija. Asezati bine aluatul in tava si puneti merele pe deasupra, intr-un strat uniform.


Trageti marginile aluatului peste umplutura, lasand centrul descoperit.


Cu o pensula ungeti marginile aluatului cu putina apa si presarati pe deasupra zahar .


Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade, cam 15 minute, dupa care micsorati temperatura la 180 grade si mai tineti tarta inca 20-25 minute, verificand sa nu se coaca prea tare.


Lasati sa se raceasca putin, apoi taiati triunghiuri tarta si serviti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sidy 1

28.02.2013, 08:29

Daca e cu mere...e nemaipomenit de buna !!!

Irina 1

28.02.2013, 08:39

ianculubita 1

28.02.2013, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!