Placinta dobrogeana

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2013 | 7194 vizualizari

 

Sa va spun ce am patimit cu aceasta placinta.
Am vazut intr-o zi la tv pe cineva laudand aceasta placinta iar eu la un moment dat,asteptam sa spuna ca-i"aurita"!!!
Am cautat pe google si ce sa vezi,toate persoanele spuneau ca-i reteta originala dar nu erau macar 2retete identice;asa ca am ales de la fiecare cate ceva si am facut vestita placinta;abia cand o mancam ii dadeam dreptate Mirabelei(ea era cu lauda),cat e de gustoasa;m-am chinuit s-o incretesc dar nu mi-a reusit nu stiu de ce.

 

INGREDIENTE

FOI

  • 500g faina
  • 1cub drojdie
  • 20ml ulei
  • sare
  • 1pachet unt
  • apa calda

UMPLUTURA

  • 500g branza de vaci
  • 300g telemea de oi
  • 6oua
  • 300g smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putina apa calda,adaugam ulei la framantat apoi lasam sa creasca


Intr-un castron amestecam branzeturile cu 4oua


Din aluat intindem cu sucitorul cate o foaie subtire,o ungem cu unt topit punem 3-4linguri de branza,rulam,incretim apoi punem in tava unsa cu unt;procedam asa pana se termina si aluatul si branza.lasam tava la cuptor 40-50min dupa care scoatem tava si punem deasupra cu lingura amestecul de oua ramase cu smantana si putina sare;mai lasam 10min dupa care se poate servi pudrata cu zahar deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

10.07.2013, 21:02

iri_iri 1

10.07.2013, 22:34

cred ca ii simt mirosul de aici de la roman

ianculubita 1

11.07.2013, 12:22

este minunata,de acum las toate placintele deoparte si o fac numai pe asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana