Placinta domneasca cu branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Oct 2016 | 3294 vizualizari

 

Va garantez ca nu te poti satura cu o portie... ai nevoie de minim doua bucati :))))))) zdravene! :))))  Bine e sa fii boier acasa si sa mananci placinte aburinde , abia scoase din cuptor, asa cum si cate iti pofteste inima! :D :D :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am avut Edenia)
  • 1 kg branza de vaci
  • 500 gr smantana
  • 300 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 lingura plina de iaurt( grecesc)
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
  • unt pentru uns tava
  • o tava Jena 30/20
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta domneasca cu branza dulce:

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, cu zaharul si ouale, cu vanilia, coaja de lamaie, romul si praful de copt.


Foile se rup in bucatele si se amesteca pe rand in compozitie. Se pastreaza o singura foaie deoparte.


Se unge tava cu unt, se pune compozitia cu foi si crema de branza si se pune deasupra foaia ramasa.


Se coace placinta timp 45 sau 50 de minute la 180 de grade.


Dupa 30 de minute, se deschide cuptorul, se pune deasupra iaurtul si se unge foaia rapid.


Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.


Se poate manca calda, iar daca doriti pudrati placinta cu zahar pudra vanilat.


Pofta mare boiereasca!

 

TIPS-URI

1

Daca va plac stafidele puneti-le din blesug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta domneasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

05.10.2016, 20:08

Multumesc Anca!

nuky 1

17.10.2016, 13:07

Buna ideea cu foile rupte in compozitie.De cand cumpar foi de placinta am sesizat ca se lucreaza f greu cu ele,ori sunt lipite intre ele ori sunt rupte deja.Am incercat toate marcile.Azi o fac doar te-as intreba dimensiunea tavii.Cu stima, Violeta

RuxyRux 1

17.10.2016, 13:15

Buna Violeta, am scris in reteta 20/3o...spor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Caramel Cheesecake ~nr. 200~