Placinta englezeasca cu vita si Guiness

de LeBlogPiquant in Vita, 5 Noi 2010 | 6851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii,
  • rozmarin,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 morcovi,
  • 2 tulpini de telina,
  • 200 g ciuperci proaspete,
  • 300 g carne de vita,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare&piper,
  • o doza de Guiness (sau alta bere bruna, daca nu gasiti),
  • 1 pahar de apa,
  • 300g cascaval ras (Cheddar in reteta originala - din care eu nu am gasit),
  • 1 pachet de aluat frantuzesc si
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu vita si Guiness:

Intr-o cratita, am calit ceapa si rozmarinul in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute, apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de faina.


Am acoperit totul cu un capac, si am lasat sa fiarba inabusit pentru o ora jumatate.


Dupa o ora jumatate, totul era bine patruns si mirosea really, really yummy. Am stins focul, am mai potrivit de sare si piper si am pus jumatate din cascavalul ras inauntru.


Am intins o foaie din jumatate din pachetul de aluat frantuzesc, l-am pus in tava unsa cu unt, am turnat deasupra vita&co, am pus restul de cascaval pe deasupra, si am acoperit cu cealalta foaie de aluat. Am uns frumusetea asta cu ou batut, si am bagat-o in cuptorul incins pentru 40 de minute.


Am servit-o cu mazare (congelata, oparita in apa fierbinte timp de 5 minute, si apoi amestecata cu 2 lingurite de unt, si un pic de cimbru)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu vita si Guiness" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

vanilla 1

09.11.2010, 16:48

eu am trecut-o la fav!!! mi se pare fff interesanta si cred ca o sa o incerc!!!

adry88 1

11.05.2011, 20:59

babi5 1

18.06.2013, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in cuib de mamaliga