Placinta englezeasca cu vita si Guiness

de LeBlogPiquant in Vita, 5 Noi 2010 | 12175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii,
  • rozmarin,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 morcovi,
  • 2 tulpini de telina,
  • 200 g ciuperci proaspete,
  • 300 g carne de vita,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare&piper,
  • o doza de Guiness (sau alta bere bruna, daca nu gasiti),
  • 1 pahar de apa,
  • 300g cascaval ras (Cheddar in reteta originala - din care eu nu am gasit),
  • 1 pachet de aluat frantuzesc si
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu vita si Guiness:

Intr-o cratita, am calit ceapa si rozmarinul in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute, apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de faina.

Am acoperit totul cu un capac, si am lasat sa fiarba inabusit pentru o ora jumatate.

Dupa o ora jumatate, totul era bine patruns si mirosea really, really yummy. Am stins focul, am mai potrivit de sare si piper si am pus jumatate din cascavalul ras inauntru.

Am intins o foaie din jumatate din pachetul de aluat frantuzesc, l-am pus in tava unsa cu unt, am turnat deasupra vita&co, am pus restul de cascaval pe deasupra, si am acoperit cu cealalta foaie de aluat. Am uns frumusetea asta cu ou batut, si am bagat-o in cuptorul incins pentru 40 de minute.

Am servit-o cu mazare (congelata, oparita in apa fierbinte timp de 5 minute, si apoi amestecata cu 2 lingurite de unt, si un pic de cimbru)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu vita si Guiness" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

vanilla 1

09.11.2010, 16:48

eu am trecut-o la fav!!! mi se pare fff interesanta si cred ca o sa o incerc!!!

adry88 1

11.05.2011, 20:59

babi5 1

18.06.2013, 21:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun