Musacaua mea

de ANCA in Vita, 2 Feb 2010 | 5508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 6-7 cartofi maricei
  • 2 vinete
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o cana suc de rosii
  • 50 ml vin alb
  • 4 oua
  • branza de oaie
  • cimbru
  • maghiran
  • oregano
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musacaua mea:

Cartofii se taie rondele, nu foarte subtiri, si se calesc usor in tigaia cu ulei. Vinetele proaspete se spala si se cojesc partial (zebra), se taie ca si cartofii, se sareaza si se lasa la scurs cca 30 minute, apoi se clatesc sub jet de apa rece. Eu am avut in congelator vinete cubulete, si le-am folosit pe acestea.

Ceapa tocata marunt si usturoiul maruntit se inabusa pana devine usor transparenta, apoi se adauga carnea, cu cimbru, piper, sare si se lasa la foc mediu cam 30 minute, iar cand carnea este aproape facuta, se adauga 2 linguri de pasta de tomate si se mai lasa cateva minute sa fiarba. `

Am uns cu unt un vas yenna, apoi am asezat asa: primul strat, cartofi, apoi carne, apoi vinetele cubulete congelate, iar carne si ultimul rand de cartofi.

Sosul: sucul de rosii l-am amestecat cu vinul alb, maghiran, oregano si piper, apoi l-am turant peste musaca si am pus la cuptor timp de 20 min.

Separat, am batut ouale si am amestecat cu branza de oaie data pe razatoare. Aceasta compozitie am pus-o peste musaca dupa cele 20 minute si am mai lasat la cuptor aproximativ 15 minute, pana s-a incheagat si se aurit pe margini.

Se serveste cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

Musacaua mea-0
Musacaua mea-1
Musacaua mea-2
Musacaua mea-3
Musacaua mea-4
Musacaua mea-5
Musacaua mea-6

COMENTARII (31)

adnas54

adnas54 1

12.03.2010, 23:53

musacaua e una din mancarurile mele preferate.

adry88

adry88 1

13.05.2011, 16:09

babi5

babi5 1

18.12.2014, 07:11

F

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!