Musacaua mea

de ANCA in Vita, 2 Feb 2010 | 8528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 6-7 cartofi maricei
  • 2 vinete
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o cana suc de rosii
  • 50 ml vin alb
  • 4 oua
  • branza de oaie
  • cimbru
  • maghiran
  • oregano
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musacaua mea:

Cartofii se taie rondele, nu foarte subtiri, si se calesc usor in tigaia cu ulei. Vinetele proaspete se spala si se cojesc partial (zebra), se taie ca si cartofii, se sareaza si se lasa la scurs cca 30 minute, apoi se clatesc sub jet de apa rece. Eu am avut in congelator vinete cubulete, si le-am folosit pe acestea.

Ceapa tocata marunt si usturoiul maruntit se inabusa pana devine usor transparenta, apoi se adauga carnea, cu cimbru, piper, sare si se lasa la foc mediu cam 30 minute, iar cand carnea este aproape facuta, se adauga 2 linguri de pasta de tomate si se mai lasa cateva minute sa fiarba. `

Am uns cu unt un vas yenna, apoi am asezat asa: primul strat, cartofi, apoi carne, apoi vinetele cubulete congelate, iar carne si ultimul rand de cartofi.

Sosul: sucul de rosii l-am amestecat cu vinul alb, maghiran, oregano si piper, apoi l-am turant peste musaca si am pus la cuptor timp de 20 min.

Separat, am batut ouale si am amestecat cu branza de oaie data pe razatoare. Aceasta compozitie am pus-o peste musaca dupa cele 20 minute si am mai lasat la cuptor aproximativ 15 minute, pana s-a incheagat si se aurit pe margini.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musacaua mea" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Shepherds Pie