Tocana de vitel- Blanquette

de Catalina L in Vita, 3 Mai 2015 | 3152 vizualizari

 

Originea exactă (locul și data) a "blanquettei" nu este evidenta: regiunea Lyon, Picardia, Burgundia, etc ...O primă versiune scrisa se găsește în cartea de bucate a lui Vincent La Chapelle în 1735.
În 1837 Jules Gouffre, nu mai folosește resturi de friptură cum se obisnuia, dar are o rețetă cu carne de vitel cruda, care apoi trebuie să fiarba. Ea a devenit una dintre cele mai vechi rețete din gastronomia franceză, o reteta esențiala, un simbol al tradiției culinare.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg de carne de vițel
  • 5 morcovi
  • 3 praz
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 telina tulpină
  • 1-2 lingurite sare
  • piper, cimbru
  • 20 cl de vin alb
  • 300 g ciuperci
  • 30 gr unt (pentru ciuperci)
  • 40 gr unt (pentru sos)
  • 2 linguri faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml smântână
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel- Blanquette:

Se curata morcovii, usturoiul si ceapa.  Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele. 

Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare, scufundați carnea in apa fierbinte timp de aproximativ un minut pentru a o albi.

Se scurge carnea si se clăteste bine cu apă rece. Puneti carnea in oala minune.
Adaugati ceapa, usturoiul, prazul, morcovii, telina si cimbrul. Sarati, piperati și adaugati vinul.

Se adaugă apă astfel încât carnea și legumele sunt acoperite.
Închideți capacul si se gateste timp de 20 de minute din momentul în care supapa fluiera. Se spală ciupercile și se taie în felii. Le gatiti intr-o tigaie cu unt  timp de zece minute. Rezervati.

Deschideți oala minune. Scoateti carnea și legumele, strecurati si pastrati zeama. 

Punem carnea si legumele din nou in oala.
Se topește 40gr de  unt într-o tigaie. Atunci când este topit, se adauga faina toata și se amesteca pana se usuca timp de 2-3 minute. S

e toarnă deasupra 80 cl de zeama si se lasa sa se ingroase.

Se toarnă sosul alb peste carne și legume. Adaugati ciupercile. 

Se amestecă 2 galbenusuri de ou cu smantana.
Se adauga și se amestecă, fiind atent ca preparatul nu fiarba.

Gustati, sarati daca este nevoie si serviti cu orez- reteta aici.

Pofta Buna!!!

TIPS-URI

1

scufundați carnea in apa fierbinte timp de aproximativ un minut pentru a o albi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel- Blanquette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

03.05.2015, 14:38

bun bun

mihaelar63 1

03.05.2015, 15:14

O ce deliciu . Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta

dantes 1

04.05.2015, 08:19

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinta englezeasca cu vita si Guiness