Placinta foietaj cu branza

de Moni_alex in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 3806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • 125 ml iaurt gras
  • un praf de sare
  • 175 g unt cu grasime 80%
  • 30 g faina
  • Umplutura
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • un galbenus pentru uns
  • stafide(optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta foietaj cu branza:

Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina).


Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia.


Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si se imparte in doua.


Se ia prima parte de aluat si se intinde intr-o foaie patrata, se intinde apoi un sfert din compozitia de unt cu faina pe toata suprafata foii si se cresteaza cu cutitul cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului fara a le desprinde de tot.


Se pliaza catre mijloc pornind dinspre colturi si se acopera mijlocul cu partea opusa celei pliate anterior pana se pliaza toate partile.


Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.


Cele doua parti de aluat se infoliaza si se lasa la frigider 15 min.


Dupa cele 15 min se intinde fiecare parte de aluat cu partea de jos deasupra, se intinde din nou si se unge cu amestecul de unt cu faina si se pliaza la fel ca prima data apoi cele doua foi se introduc la frigider pentru 30 minute.


Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cele 4 oua(am pus si o mana de stafide inmuiate in apa calduta cu esenta de rom).


Dupa cele 30 minute se intinde prima foaie, se pune in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu furculita.


Am presarat putin gris pe toata suprafata apoi am pus umplutura, am nivelat bine si deasupra a doua foaie de aluat.


Se taie in patratele si se unge cu galbenus de ou batut cu 1-2 linguri apa rece.


Se baga placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius aprox 45-50 minute pana se rumeneste frumos si se desprinde pe parti.


Se lasa sa se raceasca apoi se poate degusta de intreaga familie.








 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate congela si folosi alta data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta foietaj cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Moni_alex 1

16.05.2015, 19:17

Bunica 1

16.05.2015, 20:06

Ce frumos a ieșit foietajul!

mirela0911 1

17.05.2015, 16:08

Delicioasa placinta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu branza dulce si stafide