Placinta foietaj cu branza de vaci

de ExploraCuisine in Prajituri, 28 Feb 2011 | 27468 vizualizari

 

Am gasit un blog foarte dragut cu retete migalos preparate ce imi place foarte mult, si vazand reteta de Cheese Burek am decis sa o fac si eu, ca mi-a facut o pofta teribila. Apoi am cautat pe internet mai multe detalii despre cheese burek, si am vazut o intreaga istorie a acestui preparat si sper ca de-a lungul timpului sa incerc si alte variante decat cu branza dulce. Multumesc Ellie pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 750 g cottage cheese (branza de vaci slaba)
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • coaja lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta foietaj cu branza de vaci:

Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida, deoarece am folosit branza de vaci foarte slaba (2% grasime) si spre deosebire de Ellie, eu nu am pus branza feta, si am renuntat la faina in compozitie.


Intre timp, preincalzim cuptorul la 175 grade si ne ocupam de foi. Impartim foile din pachet in 4 (la mine au fost 20 buc, deci cate 5) si le ungem pe fiecare in parte cu unt topit cu o pensula, sau faceti ca mine, si ungeti doar foaia de deasupra


Ungem o tava cu unt foarte bine, si asezam primele 5 foi, punem 1/3 din crema de branza cu un polonic, adaugam alte 5 foi si iar branza pana terminam cu ultimele 5 foi deasupra, ne asiguram ca sunt bine unse cu unt si dam la cuptorul preincins la 175 grade timp de 40 minute


Dupa cca 40 minute si multa pofta acumulata (mirosul e imbietor) scoatem placinta si o lasam sa se raceasca. E o placinta delicioasa, pe care cu siguranta o voi reface. Bon appetit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta foietaj cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ExploraCuisine 1

01.03.2011, 18:35

Este extrem de rapida, dar foarte gustoasa fetelor! 1 Martie fericit langa cei dragi voua!

adry88 1

18.06.2011, 12:24

ryta 1

04.01.2014, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata