Placinta frageda cu branza si marar

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2019 | 6517 vizualizari

 

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele padurenesti”, care se fac prajite in tigaie cu ulei sau prajite pe plita. Neaparat sa va aduc si reteta asta de placinte… Cele de astazi sunt cu branza framantata si marar. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt gras rece de la frigider
  • ½ lingurita sare
  • 50 gr parmezan sau o alta branza tare(eu folosesc branza Praid)
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • Amidon si faina pentru infainat masa
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza framantata
  • 1 legatura marar
  • 100 gr iaurt gras grecesc sau smantana
  • Pentru uns placinta:
  • 1 galbenus+2-3 linguri lapte
  • Seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu branza si marar:

In bolul unui robot de bucatarie se pun faina, untul taiat cubulete si sarea. Se porneste robotul si dupa cateva secunde avem un aluat nisipos. Se adauga restul ingredientelor, se porneste robotul pentru alte cateva secunde, iar cand aluatul incepe sa se lege, sa se dezlipeasca de pe peretii vasului este gata. Daca nu se intampla prodeceul acesta, atunci este necesar sa mai adaugati 1-2 linguri faina. Aluatul nu trebuie framantat mult timp. Se da la frigider invelit in folie alimentara pentru 30 minute.

Intre timp ne ocupam de umplutura de branza. Sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu gauri mari. Adaugam mararul taiat fin, iaurtul si amestecam cu o lingura. Compozitia trebuie sa fie una destul de tare, nu moale sa se intinda cu lingura.

Se scoate aluatul din frigider si se pudreaza cu faina. Se taie cu cutitul in patru parti aproximativ egale. Pe masa infainata cu amidon si faina se ia cate o bucata de aluat si se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara. Se presara de cate ori este nevoie de faina si amidoun pentru a evita sa se lipeasca sau sa se rupa foaia de placinta. Cu degetele se presara branza deja pregatita, se ruleaza intr-un sul, se sigileaza capetele si se pune intr-o tava unsa cu unt. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat si branza. Se unge placinta cu galbenus de ou amestecat cu lapte, se pudreaza cu seminte de susan. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 50-60 minute, pana devine rumena si ferma la atingere. Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava cu o paleta, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de omleta cu legume si feta