Placinta frageda cu dovleac

de Panacris in Dulciuri, 16 Sep 2015 | 5735 vizualizari

 

Rețeta e din caietul de prăjituri al mamei mele! E delicoasă prăjitura și foarte ușor de făcut chiar și pentru începătoare!!! De data asta am folosit ca umplutură dovleacul ;)

 

INGREDIENTE

  • ouă 1 bucată,
  • lapte gras 9 linguri,
  • zahăr tos 9 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 7 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • oțet 1 linguriță,
  • făină albă de grâu 500 g,
  • Pentru umplutură:
  • dovleac curățat și ras 1000 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară 2 plicuri,
  • scorțișoară 1/2 linguriță,
  • coajă de lămâie de la Kotany ½ linguriță sau de la 1 lămâie proaspătă.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu dovleac:

Se bate oul energic cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt, stins cu oțet. Se frământă până se obține un aluat omogen și elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Între timp se curată dovleacul de coajă, se taie bucăți mărișore, ce se rad pe răzătoarea fină. Dovleacul ras, se amestecă cu zahărul, zahărul vamilinat aromat, scorțișoara și zeama de lămâie, apoi se pune la călit, la foc mic, într-un vas cu fundul gros, chiar ceaun, cca. 15 minute, până se înmoaie și se evaporă zeama lăsată. Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două, se întinde o foaie care se așează într-o tavă tapetata cu cu foaie de pergament. Se așează umplutura de dovleac aromat, se acoperă cu a doua foaie, care se înțeapă din loc în loc cu furculița și se presară. Se pune la copt în cuptorul încins în prealabil, pentru cca. 20 de minute. După ce s-a răcit se pudrează cu zahăr praf și se taie în felii mari.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

în umplutura de dovleac se pot pune și stafide înmuiate în rom și, sau nucă prăjită mărunțită

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Andra_Constantinescu 1

08.10.2015, 23:33

As vrea sa o fac si eu, dar ce inseamna la tine lapte gras? Lapte dulce de tara? Banuiesc ca nu lapte prins.

Camelya 1

10.10.2015, 23:41

Panacris 1

11.10.2015, 09:34

Andra, lapte dulce gras de la tara sau din magazin.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac