Placinta in foi cu brinza de vaci

de anisoara in Dulciuri, 24 Ian 2010 | 55758 vizualizari

 

Aceasta placinta in foi si alte retete din acest aluat in foi, le prepar de 20 de ani si mi-au reusit mereu. Reteta este foarte usoara de preparat. Din start vreau sa spun ca gustul acestui aluat se deosebeste radical de cel aluat in foi, cumparat in magazine. NU se poate compara. Aluatul este foarte gustos, fraged , nu se simte gustul de aluat in foi – se simte ceva crocant si gustul umpluturii din placinta.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi
  • brinza de vaci 800 gr
  • 2 oua
  • sare
  • 1 ou pt uns placintele
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta in foi cu brinza de vaci:

aici este descrisa prepararea acestui aluat.


Am obtinut 4 bucati de aluat in foi. Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8 placinte lungi, care se pot taia in sectiuni mai mici.


Intr-un vas se amesteca brinza de vaci ( scursa bine) ouale si putina sare. Sau daca doriti, preparati alta umplutura din brinza , stafide oparite in prealabil, o lingura- doua de zahar, putina sare si un ou.


Aluatul se scoate din frigider cu vreo 15-20 minute inainte de a fi intins, pentru ca sa se incalzeasca putin, si sa va fie mau usor la intins aluatul.


Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 2oo-220 C.


Se intinde fiecare bucata de aluat de o lungime mai mare decit lungimea taviei cu 10 cm si in latime de 25-30 cm. Se imparte aluatul dealungul in 2 parti egale si se repartizeaza implutura de brinza . vezi foto


Un secret, la care vreau sa va atrag atentia. Aluatul trebuie de intins usurel si repede, fara sa-l apasati tare. Daca veti apasa tare pe el nu veti obtine acest efect de aluat in foi.


Se ruleaza prima jumatate a aluatului cu implutura ,si se aseaza pe tava unsa cu putin ulei. Se ruleaza a doua jumatate a aluatului cu implutura, si la fel se pune cu atentie in tava.


Se procedeaza la fel cu toate cele 3 bucati de aluat in foi. In final veti obtine 8 placinte lunguiete. Aranjate in tava se taie cu cutitul ascutit perpendicular peste ele, dar nu pina la capat , ca sa le putem rupe mai bine dupa coacerea lor.


Se bate separat un ou si se unge cu o pensula pe toata suprafata placintelor.


Se pune tava in cuptorul incins bine pe scara din mijlocul cuptorului.


Se coc la foc initial - 7-10 minute, ca sa prinda o pojgita, apoi se scade focul pina la 160-170C si se mai coc inca 10 minute, dupa aceea, din nou se adauga temperatura mare de 200 C si se mai coc inca 5-8 minute, pina se rumenesc mai bine.


Se scot din cuptor, se lasa putin in tava sa se raceasca - cam 10 minute si se servesc la masa. Daca sau racit cu totul, pot fi incalzite in microunde.


Daca veti aranja in tava numai 6 sau 7 placinte, adica veti lasa putina distanta intre ele, ele se vor rumeni mai bine si vor fi mai crocante. Pe foto de sus placintele au fost coapte cu putina distanta intre ele. Pe celalata de jos, au fost coapte -una linga alta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta in foi cu brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

elena1988 1

08.03.2011, 11:01

ТатьянаТинкербел 1

30.04.2017, 11:42

Buna ziua
Cer scuze unde este receta, modul de preparare a aluatului?
Multumeac

ТатьянаТинкербел 1

12.05.2017, 21:40

Draga bucataras,multumesc mult pentru receta!!
Placintele s- au primit de nota 10!)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanile cu zmeura