Scovergi

de mihaelaM in Dulciuri, 14 Iun 2011 | 22987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100ml lapte
  • 2oua
  • 1lingura zahar
  • drojdie(30-40 g)
  • sare
  • zahar pudra(obtional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Cernem faina intr-un lighenas...facem un cuib unde punem laptele cald,ouale,zaharul,drojdia si sarea.

Framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam sa creasca cam 30min,dupa care luam o bucata si intindem pe masa de lucru o foaie cam de 1cm(ca lipia) si tot asa pana ce terminam aluatul.

Cand uleiul este bine incins putem pune scoverga...cand este gata pe prima parte o intoarcem si pe cealalta,iar cand este bine facuta o scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi uleiul.

Putem pune zahar pudra sau se poate servi si fara...pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelaM 1

16.06.2011, 11:13

cand nu am lapte pun si eu apa,dar adac am avut...

andreea90 1

20.06.2014, 23:15

Buna..ce sfaturi imi dati sa-mi iasa scovergile mai moi ca sa le pot rula..ca ale mele ies putin cam tari..multumesc!

mihaelaM 1

11.07.2014, 19:20

Buna scz eu nu am mai fost pe aici pune mai putina faina 2-3 lingura mai putina

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scovergi si minciunele