Scovergi

de mihaelaM in Dulciuri, 14 Iun 2011 | 22782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100ml lapte
  • 2oua
  • 1lingura zahar
  • drojdie(30-40 g)
  • sare
  • zahar pudra(obtional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Cernem faina intr-un lighenas...facem un cuib unde punem laptele cald,ouale,zaharul,drojdia si sarea.

Framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam sa creasca cam 30min,dupa care luam o bucata si intindem pe masa de lucru o foaie cam de 1cm(ca lipia) si tot asa pana ce terminam aluatul.

Cand uleiul este bine incins putem pune scoverga...cand este gata pe prima parte o intoarcem si pe cealalta,iar cand este bine facuta o scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi uleiul.

Putem pune zahar pudra sau se poate servi si fara...pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelaM 1

16.06.2011, 11:13

cand nu am lapte pun si eu apa,dar adac am avut...

andreea90 1

20.06.2014, 23:15

Buna..ce sfaturi imi dati sa-mi iasa scovergile mai moi ca sa le pot rula..ca ale mele ies putin cam tari..multumesc!

mihaelaM 1

11.07.2014, 19:20

Buna scz eu nu am mai fost pe aici pune mai putina faina 2-3 lingura mai putina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Scovergi - rețetă de post