Placinta insiropata, cu piersici

de merisor in Prajituri, 18 Iul 2013 | 5734 vizualizari

 

Este o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6linguri zahar
  • 250 ml ulei
  • 400 gr iaurt
  • 1 pachet foi de placinta subtiri
  • 5 piersici mari
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Pentru sirop:

  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata, cu piersici:

In primul rand piersicile trebuie sa fie tari, se mentin bine si in timpul coacerii.


Facem intai siropul, ardem cele 6 linguri de zahar si cand este aproape topit adaugam apa fiarta si mai fasam pe foc pana la diluarea completa a zaharului, apoi stingem focul si adaugam esenta de rom.


Taiem piersicile in felii mai maricele si le scufundam in sirop, le lasam acolo pana pregatim blatul.


Pentru blat mai intai decongelam foietajul, apoi mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine.


Adaugam iaurtul in care am amestecat praful de copt si putina sare. Taiem foile de placinta asa rulate cum sunt, in fasii subtiri.


Pastram una sau doua foi pentru a le aseza in tava.


Ungem tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 24/30 cm, asezam foile oprite si turnam compozitia, apoi asezam fasiile de foietaj si le presam cu o lingura.


Adaugam feliile de piersici si dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.


Dupa expirarea timpului, scoatem placinta si turnam siropul deasupra, apoi lasam sa se raceasca si portionam.


Este foarte aromata, iar piersicile putin acrisoare.



 

TIPS-URI

1

Samburele piersicilor se desface usor trasand feliile cu cutitul si despicand fiecare felie in parte, introducand varful cutitului pe langa sambure.

2

Se pot inlocui piersicile cu nectarine, mandarine sau alte fructe, dar nu prea coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata, cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Raluca57 1

18.08.2013, 09:35

Atat de aratoasa incat am facut-o imediat. Senzationala!!!! Deosebita!!! si se prepara f repede. Felicitari si multumesc!!!! Esti mare maestra!!!

merisor 1

18.08.2013, 20:49

Multumesc, Raluca!
Ma bucur mult ca ti-a placut!

Giana 1

06.06.2014, 15:45

Foarte interesanta prajitura, ce bine ca ai pus poze cu detalii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu afine, americana