Placinta insiropata, cu piersici

de Merisor in Prajituri, 18 Iul 2013 | 10049 vizualizari

 

Este o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6linguri zahar
  • 250 ml ulei
  • 400 gr iaurt
  • 1 pachet foi de placinta subtiri
  • 5 piersici mari
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Pentru sirop:

  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata, cu piersici:

In primul rand piersicile trebuie sa fie tari, se mentin bine si in timpul coacerii.

Facem intai siropul, ardem cele 6 linguri de zahar si cand este aproape topit adaugam apa fiarta si mai fasam pe foc pana la diluarea completa a zaharului, apoi stingem focul si adaugam esenta de rom.

Taiem piersicile in felii mai maricele si le scufundam in sirop, le lasam acolo pana pregatim blatul.

Pentru blat mai intai decongelam foietajul, apoi mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine.

Adaugam iaurtul in care am amestecat praful de copt si putina sare. Taiem foile de placinta asa rulate cum sunt, in fasii subtiri.

Pastram una sau doua foi pentru a le aseza in tava.

Ungem tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 24/30 cm, asezam foile oprite si turnam compozitia, apoi asezam fasiile de foietaj si le presam cu o lingura.

Adaugam feliile de piersici si dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Dupa expirarea timpului, scoatem placinta si turnam siropul deasupra, apoi lasam sa se raceasca si portionam.

Este foarte aromata, iar piersicile putin acrisoare.

 

 

TIPS-URI

1

Samburele piersicilor se desface usor trasand feliile cu cutitul si despicand fiecare felie in parte, introducand varful cutitului pe langa sambure.

2

Se pot inlocui piersicile cu nectarine, mandarine sau alte fructe, dar nu prea coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata, cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Raluca57 1

18.08.2013, 09:35

Atat de aratoasa incat am facut-o imediat. Senzationala!!!! Deosebita!!! si se prepara f repede. Felicitari si multumesc!!!! Esti mare maestra!!!

Merisor 1

18.08.2013, 20:49

Multumesc, Raluca!
Ma bucur mult ca ti-a placut!

Giana 1

06.06.2014, 15:45

Foarte interesanta prajitura, ce bine ca ai pus poze cu detalii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si gutui