Placinta insiropata din foietaj si mere

de merisor in Prajituri, 27 Ian 2014 | 2950 vizualizari

 

Este o placinta aromata cu multe mere si scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet cu foi pentru placinta(10 foi)
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt pentru uns foile
  • Sirop din:
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • sirop rezultat de la prepararea merelor
  • 2-3 linguri apa(in functie de siropul de mere rezultat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata din foietaj si mere:

Decongelam pachetul cu foi de placinta.


Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam pe razatoarea mare, apoi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu scortisoara.


Le lasam cam 15 minute la foc mediu, pana se formeaza putin sirop, mestecand din cand in cand.


Rasturnam merele intr-o sita sa se scurga siropul rezultat si le lasam sa se raceasca.


Untul il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie, chiar si topit este bun.


Ungem fiecare foaie de placinta cu unt si le asezam una peste alta.


Intindem merele la un capat al foilor si le rulam astfel incat umplutura de mere va ramane la mijloc, avand grija sa mai ungem cu unt dosul foii care se va rula.


Ungem o forma de guguluf cu putin unt si asezam ruloul de placinta in ea.


Coacem placinta la 180 de grade pentru 35 de minute.


Intre timp preparam siropul din zeama de la mere, apa , zahar, esenta si zaharul vanilat.


Fierbem aceste ingrediente pana la diluarea zaharului.


Lasam placinta in cuptor pana se usuca foile putin pe margini, apoi o scoatem din cuptor,turnam siropul deasu[pra si o mai dam 5 minute la cuptor.


Este foarte buna atat calda cat si rece, putin dulce si foarte aromata.


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar de la sirop variaza in functie de cat de dulci sunt merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 23:13

merisor 1

30.01.2014, 08:58

Va multumesc!

simonacallas 1

28.04.2014, 19:06

Ce minunatie am gasit aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32