Placinta insiropata din foietaj si mere

de merisor in Prajituri, 27 Ian 2014 | 4029 vizualizari

 

Este o placinta aromata cu multe mere si scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet cu foi pentru placinta(10 foi)
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt pentru uns foile
  • Sirop din:
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • sirop rezultat de la prepararea merelor
  • 2-3 linguri apa(in functie de siropul de mere rezultat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata din foietaj si mere:

Decongelam pachetul cu foi de placinta.


Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam pe razatoarea mare, apoi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu scortisoara.


Le lasam cam 15 minute la foc mediu, pana se formeaza putin sirop, mestecand din cand in cand.


Rasturnam merele intr-o sita sa se scurga siropul rezultat si le lasam sa se raceasca.


Untul il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie, chiar si topit este bun.


Ungem fiecare foaie de placinta cu unt si le asezam una peste alta.


Intindem merele la un capat al foilor si le rulam astfel incat umplutura de mere va ramane la mijloc, avand grija sa mai ungem cu unt dosul foii care se va rula.


Ungem o forma de guguluf cu putin unt si asezam ruloul de placinta in ea.


Coacem placinta la 180 de grade pentru 35 de minute.


Intre timp preparam siropul din zeama de la mere, apa , zahar, esenta si zaharul vanilat.


Fierbem aceste ingrediente pana la diluarea zaharului.


Lasam placinta in cuptor pana se usuca foile putin pe margini, apoi o scoatem din cuptor,turnam siropul deasu[pra si o mai dam 5 minute la cuptor.


Este foarte buna atat calda cat si rece, putin dulce si foarte aromata.


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar de la sirop variaza in functie de cat de dulci sunt merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 23:13

merisor 1

30.01.2014, 08:58

Va multumesc!

simonacallas 1

28.04.2014, 19:06

Ce minunatie am gasit aici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere