Fursecuri fragede cu nuca si gem

de Rocsi in Prajituri, 23 Feb 2011 | 12752 vizualizari

 

Este reteta lui Anca,postavaru..http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html ..sunt foarte delicioase,asa ca merita sa le faceti..multumesc Anca...o sa le mai fac cu siguranta!!!am modificat putin reteta...

 

INGREDIENTE

  • 100 gr untura
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • zahar pudra
  • gem de prune
 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu nuca si gem:

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.


amestecam margarina cu untura.


punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.


apoi adaugam ouale si mixam in continuare.


incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.


la urma punem faina,treptat.


va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.


luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.


rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.


facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.


le asezam in tava.


dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.


lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.


apoi le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.


eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.


pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

adry88 1

21.05.2011, 12:07

vreau si eu

Angelina_Elena 1

10.12.2012, 12:14

foarte bune!

Rocsi 1

10.12.2012, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana