Prajitura Yafa

de aziz in Prajituri, 26 Dec 2010 | 21444 vizualizari

 

Am pus numele autoarei ,,yafa,,a iesit o prajitura delicioasa .,,yafa,,cu accentul pe ultima silaba in ebraica inseamna frumoasa ,toda raba yafa!(multumesc mult yafa).bineinteles eu am facut ceva modificari i-am facut crema .

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri apa
  • 18 lingurifaina
  • 1 zahar vanilinat
  • 7 linguri zahar
  • o mina de visine(pe care eu am uitat sa o pun in prajitura)1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri nessquik
  • crema:
  • o cutie cu crema de vanilie
  • 250 grame smintina pentru frisca
  • un pahar de lapte rece
  • pt ornat:
  • sirop de ciocolata :1 ciocolata amara,250gr smintina pt frisca,100-150gr unt ,margarina,4-5 linguri nessquik
  • cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Yafa:

se bat albusurile spuma se adauga zaharul si se mixeaza pina obtinem o bezea.adaugam pe rind galbenusurile apoi uleiul in fir ,apa .faina se amesteca cu praful de copt nesquik si cacao si se adauga in amestec si praful de sare deasemeni.dam la cuptorul preincalzit 175grade,25 -30 min ,verificati cu scobitoarea pt siguranta.acum prajitura se lasa 10 minute in cuptor apoi se adauga visinele din dulceata,din compot,din visinata,dar scurse pe un prosop absorbant .bineinteles eu am uitat sa le pun in prajitura insa cum am tinut mortzis sa aiba visine le-am pus in crema.se scoate din cuptor si se lasa la racit  dupa care cu un cutit se taie prajitura in 2 blaturi care se umplu cu crema urmatoare:se amesteca smintina pt frisca cu cutia de crema de vanilie si paharul de lapte pina obtinem o crema consistenta.punem crema intre blaturi si visinele in cazul in care uitati ca mine sa le puneti in blat.siropul de ciocolata il facem di o ciocolata amara 100 -150 gr unt sau margarina ,4-5 linguri de nessquik o cutie smintina pt frisca.topim untul sau margarina adaugam cubuleteler de ciocolata cind s-au topit adaugam restul ingredientelor lasam cit sa se intrepatrunda toate si dam deoparte . cind s-a racorit punem peste prajitura .eu am pus peste blaturi putin suc de la o portocala asa ca la tortulet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Yafa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionix 1

28.12.2010, 14:36

suppppeeer... fată, tu ţi-ai luat aparat foto... arată super

aziz 1

28.12.2010, 21:17

daa bei il am de multa vreme dar a trebuit sa-i cumpar neste baterii reincarcabile ca cele obisnuite nu tineau nici pt o fotografie

babi5 1

04.09.2013, 16:09

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura simpla cu ciocolata