Scones

de Toamna07 in Prajituri, 11 Mar 2013 | 3963 vizualizari

 

Scones sunt niste painici, biscuiti fragezi,delicati, de origine scotiana care se servesc la micul dejun, unsi cu gem sau,in forma sarata,cu branza.
Scones se pot prepara in mai multe feluri,inclusiv cu diferite fructe uscate in compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 70 g unt rece
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g zahar
  • un strop de sare
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea; adaugam untul rece taiat cubulete. Framantam pana cand untul este incorporat in faina si devine nisipos. Eu am frecat ingredientele intre palme.

Oul se bate si se amesteca cu laptele. Se adauga fainii. Punem si zaharul si amestecam cu o paleta pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
Presaram faina pe blatul de bucatarie si framantam pana devine compact. Il invelim in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.

Inainte sa-i decupam,incingem cuptorul la 160 de grade.

Intindem aluatul rece pe blat , il intindem intr-o foaie groasa de 0,7 cm.si decupam cu forma de biscuiti, forme rotunde de scones pe care-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor timp de 15 minute pana prind putina culoare pe margini.

Scoatem scones din cuptor si Ii lasam sa se raceasca . Se taie in doua si se ung cu gem .Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Serviti acesti biscuiti fragezi langa un ceai fierbinte de buna calitate.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Scones-0
Scones-1
Scones-2
Scones-3

COMENTARII (17)

diana_k

diana_k 1

13.03.2013, 09:13

bune, bune

Toamna07

Toamna07 1

13.03.2013, 12:22

Suntei dragute!

Multumesc!

Tabita,cred ca mi-au iesit 20 de bucati.

- TABITA -

- TABITA - 1

14.03.2013, 15:49

Ok,multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!