Scones

de Toamna07 in Prajituri, 11 Mar 2013 | 4220 vizualizari

 

Scones sunt niste painici, biscuiti fragezi,delicati, de origine scotiana care se servesc la micul dejun, unsi cu gem sau,in forma sarata,cu branza.
Scones se pot prepara in mai multe feluri,inclusiv cu diferite fructe uscate in compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 70 g unt rece
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g zahar
  • un strop de sare
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea; adaugam untul rece taiat cubulete. Framantam pana cand untul este incorporat in faina si devine nisipos. Eu am frecat ingredientele intre palme.


Oul se bate si se amesteca cu laptele. Se adauga fainii. Punem si zaharul si amestecam cu o paleta pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.

Presaram faina pe blatul de bucatarie si framantam pana devine compact. Il invelim in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.


Inainte sa-i decupam,incingem cuptorul la 160 de grade.


Intindem aluatul rece pe blat , il intindem intr-o foaie groasa de 0,7 cm.si decupam cu forma de biscuiti, forme rotunde de scones pe care-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor timp de 15 minute pana prind putina culoare pe margini.


Scoatem scones din cuptor si Ii lasam sa se raceasca . Se taie in doua si se ung cu gem .Se pudreaza cu zahar farin vanilat.


Serviti acesti biscuiti fragezi langa un ceai fierbinte de buna calitate.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

diana_k 1

13.03.2013, 09:13

bune, bune

Toamna07 1

13.03.2013, 12:22

Suntei dragute!

Multumesc!

Tabita,cred ca mi-au iesit 20 de bucati.

- TABITA - 1

14.03.2013, 15:49

Ok,multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fine cu nuci