Placinta rustica cu mac si branza

de simona72 in Prajituri, 16 Aug 2015 | 4978 vizualizari

 

Daca tot vorbim de pofte hai sa va povestesc cum am poftit cateva zile la placinta cu branza a Rocsiutei noastre. Am pornit de la reteta ei, dar pe parcurs placinta s-a transformat cu totul, ca de, nu te incurci cu poftele mele:)))) Combinatia este una foarte buna, o crema fina de branza si o crema cu mac. Nu este o placinta foarte dulce, dar asta o puteti adapta dupa gustul vostru...Sper sa va faca si voua pofta placinta mea si sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou batut ca pt omleta
  • 370-400 gr faina alba
  • 1 lingurita drojdie proaspata sfaramitata
  • pt umplutura cu mac:
  • 150 gr mac
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 300-320 ml lapte
  • 2 albusuri 1 praf de sare
  • pentru umplutura de branza:
  • 650-700 gr branza dulce de vaci
  • 120 gr zahar brut
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • pentru deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zahar brut
  • optional: zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu mac si branza:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea tavei in care va fi coapta placinta. Lasam aluatul intins 10 minute la loc caldut.

Pentru umplutura de mac: maruntim macul la masina de macinat cafea. Eu folosesc o masina veche de macinat cafeaua care nu are alta intrebuintare decat in a face zahar pudra... Punem laptele, zaharul si macul maruntit intr-o craticioara cu fund dublu. Lasam pe foc sa fiarba aproximativ 5-7 minute, pana compozitia se ingroasa. Atentie, sa amestecati sa nu se prinda de fundul vasului, iar daca compozitia este prea groasa mai adaugati lapte. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma de albusuri cu macul fiert si racit. Se rastoarna compozitia peste blatul din tava.

Pentru crema de branza: in bolul robotului de bucatarie punem toate ingredientele si lasam robotul sa-si faca treaba pana ingredientele sunt bine amestecate, iar branza bine zdrobita. Va rezulta o crema fina de branza. Punem compozitia de branza peste cea de mac.

Cealalta jumatate de aluat, o intindem cu sucitorul la fel ca si pe prima si o punem peste crema de branza. Avem grija ca foaia sa fie putin mai mare pentru a putea baga marginile putin in interior. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si presaram putin zahar brut pe deasupra. Dam placinta la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50-60 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava mare, de pizza, pentru aceasta placinta

2

Atentie cum coaceti placinta!! focul trebuie sa fie mic, sa dam posibilitatea sa se coaca si in interior, iar foile sa nu se arda, avand in vedere ca sunt destul de subtiri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu mac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac