Placinta rustica cu mac si branza

de simona72 in Prajituri, 16 Aug 2015 | 1281 vizualizari

 

Daca tot vorbim de pofte hai sa va povestesc cum am poftit cateva zile la placinta cu branza a Rocsiutei noastre. Am pornit de la reteta ei, dar pe parcurs placinta s-a transformat cu totul, ca de, nu te incurci cu poftele mele:)))) Combinatia este una foarte buna, o crema fina de branza si o crema cu mac. Nu este o placinta foarte dulce, dar asta o puteti adapta dupa gustul vostru...Sper sa va faca si voua pofta placinta mea si sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou batut ca pt omleta
  • 370-400 gr faina alba
  • 1 lingurita drojdie proaspata sfaramitata
  • pt umplutura cu mac:
  • 150 gr mac
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 300-320 ml lapte
  • 2 albusuri 1 praf de sare
  • pentru umplutura de branza:
  • 650-700 gr branza dulce de vaci
  • 120 gr zahar brut
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • pentru deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zahar brut
  • optional: zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu mac si branza:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea tavei in care va fi coapta placinta. Lasam aluatul intins 10 minute la loc caldut.


Pentru umplutura de mac: maruntim macul la masina de macinat cafea. Eu folosesc o masina veche de macinat cafeaua care nu are alta intrebuintare decat in a face zahar pudra... Punem laptele, zaharul si macul maruntit intr-o craticioara cu fund dublu. Lasam pe foc sa fiarba aproximativ 5-7 minute, pana compozitia se ingroasa. Atentie, sa amestecati sa nu se prinda de fundul vasului, iar daca compozitia este prea groasa mai adaugati lapte. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma de albusuri cu macul fiert si racit. Se rastoarna compozitia peste blatul din tava.


Pentru crema de branza: in bolul robotului de bucatarie punem toate ingredientele si lasam robotul sa-si faca treaba pana ingredientele sunt bine amestecate, iar branza bine zdrobita. Va rezulta o crema fina de branza. Punem compozitia de branza peste cea de mac.


Cealalta jumatate de aluat, o intindem cu sucitorul la fel ca si pe prima si o punem peste crema de branza. Avem grija ca foaia sa fie putin mai mare pentru a putea baga marginile putin in interior. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si presaram putin zahar brut pe deasupra. Dam placinta la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50-60 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava mare, de pizza, pentru aceasta placinta

2

Atentie cum coaceti placinta!! focul trebuie sa fie mic, sa dam posibilitatea sa se coaca si in interior, iar foile sa nu se arda, avand in vedere ca sunt destul de subtiri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu mac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Panacris 1

19.08.2015, 23:25

MOKUSKA 1

27.08.2015, 10:03

Corinuta 1

04.09.2015, 19:59

Ce faina eeeee! Place si macul si branza, cred ca o fac in curand!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cocomac