Placinta rustica cu morcov

de dentistutza in Prajituri, 9 Sep 2010 | 5572 vizualizari

 

M-am inspirat dupa o emisiune culinara .Am modificat reteta dupa gustul meu deoarece cea originala nu avea mere si nici stafide. A iesit buna si spre bucuria mea aluatul a ramas crocant. Deci atentie, sa fie foaia cat se poate de subtire!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2.5 cani faina
  • 1 cana unt cubulete
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • Umplutura
  • 1 kg morcovi tineri
  • 2-3 mere verzi
  • 1 mana stafide spalate
  • 2 lingurite faina sau pesmet
  • 3-4 lingurite zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara ( dupa gust)
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu morcov:

Se face un aluat elastic si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult.


Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de ingrediente. Apoi se pun intr-o craticioara cu capac sa se inmoaie.Amestecam din cand in cand. Se lasa sa se racoreasca.


Aluatul se imparte in doua si se intind foi subtiri. Intr-o forma de copt unsa cu ulei si pudrata cu faina se asterne prima foaie care se acopera cu morcovii. Se aseaza si foaia a doua care se intepa pe alocuri cu furculita.


Se coace la foc potrivit pana se "bronzeaza", se pudreaza cu zahar si se papa urgent ca deja miroase frumos in casa...

 

TIPS-URI

1

cred ca data vitoare o sa pun ceva mai mult zahar

2

cand faci aluatul nu turna toata apa odata ci pune-o treptat pe masura ce se incorporeaza ca sa nu fie aluatul prea lipicios . Nu trebuie framantat mult acest aluat ci doar cat sa se inglobeze toate ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dentistutza 1

10.09.2010, 09:01

Corinuta 1

10.09.2010, 10:35

Teo 1

10.09.2010, 22:30

eu cred ca e buna, am mancat la o colega placinta cu dovlecel, a fost tare buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere