Placinta sarata

de DIANA B in Dulciuri, 14 Iun 2011 | 9572 vizualizari

 

Iote c-a venit si randul celei de-a 20-a retete ... doamneeeeeeeee , nu gasesc pe cineva sa posteze tot ce gatesc eu toata ziua , ca tare mi-e lene sa scriu ...
O placintica pe cat de simpla , pe-atat de buna ( zice sotul meu ) , inspirata de pe blogul personal al GRATZIELEI , careia ii multumesc .

 

INGREDIENTE

  • 300 g cas
  • 200 g urda
  • 4 oua
  • 2 linguri cu vf de faina
  • 4 linguri cu vf de smantana
  • 2 lingurite chimen
  • 1 lingurita susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata:

Casul si urda se framanta bine si se sareaza dupa gust ( eu framant casul si urda (din luna mai ) pe care le sarez binisor si fac mici ,,placintele" , pun la pungute si cu ele la congelatorul de branzeturi , ptr toata vara ; din aceleasi ingrediente pun si ptr iarna , din productia din luna octombrie ) , se adauga ouale , smantana , faina si 1 lingurita de chimen , toate se amesteca bine , pana se intrepatrund gusturile ...mmmmmm , deja se simte mirosul de bun , bun , bun .

Se unge cu unt o tava micuta , se tapeteaza cu gris ,se toarna compozitia obtinuta si se da la cuptorul preincalzit ptr 50 de minunte , la 175 g ; pe suprafata placintei se presara susanul si restul de chimen .

Cand a capatat o culoare aproape bruna , si toata bucataria este inundata de mirosul chimenului , placintica-i gata .

Eu am facut si cu cantitati duble intr-o tava mai mare pe care-am dus-o de sambata mortilor la cimitir ( considerand-o o imitatie de pasca , ultima care s-a facut in acest an , de Rusalii -ultima poza)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca super fina