Placinta sarata

de DIANA B in Dulciuri, 14 Iun 2011 | 9493 vizualizari

 

Iote c-a venit si randul celei de-a 20-a retete ... doamneeeeeeeee , nu gasesc pe cineva sa posteze tot ce gatesc eu toata ziua , ca tare mi-e lene sa scriu ...
O placintica pe cat de simpla , pe-atat de buna ( zice sotul meu ) , inspirata de pe blogul personal al GRATZIELEI , careia ii multumesc .

 

INGREDIENTE

  • 300 g cas
  • 200 g urda
  • 4 oua
  • 2 linguri cu vf de faina
  • 4 linguri cu vf de smantana
  • 2 lingurite chimen
  • 1 lingurita susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata:

Casul si urda se framanta bine si se sareaza dupa gust ( eu framant casul si urda (din luna mai ) pe care le sarez binisor si fac mici ,,placintele" , pun la pungute si cu ele la congelatorul de branzeturi , ptr toata vara ; din aceleasi ingrediente pun si ptr iarna , din productia din luna octombrie ) , se adauga ouale , smantana , faina si 1 lingurita de chimen , toate se amesteca bine , pana se intrepatrund gusturile ...mmmmmm , deja se simte mirosul de bun , bun , bun .

Se unge cu unt o tava micuta , se tapeteaza cu gris ,se toarna compozitia obtinuta si se da la cuptorul preincalzit ptr 50 de minunte , la 175 g ; pe suprafata placintei se presara susanul si restul de chimen .

Cand a capatat o culoare aproape bruna , si toata bucataria este inundata de mirosul chimenului , placintica-i gata .

Eu am facut si cu cantitati duble intr-o tava mai mare pe care-am dus-o de sambata mortilor la cimitir ( considerand-o o imitatie de pasca , ultima care s-a facut in acest an , de Rusalii -ultima poza)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic